15.04.2008

Kajalina on naiste koondise kandidaat

16-aastase pausi järel Euroopa meistrivõistluste valikturniiril osalev Eesti võrkpalli koondnaiskond peab läbi ajama ilma mitme kindlasti valikusse kuulunud mängijata.

Õlaoperatsioonist taastuvad Tene Talv ja Heidi Luks, kannakõõlusevigastusest paraneb Helen Vesik. Lisaks otsustasid koondisest loobuda ja rannavõrkpallile keskenduda neli Viimsi VK Milstrand/EBS-i mängijat: Mari-Liis Graumann, Kadri Puri ning õed Natalja ja Polina Bratuhhina.

“Loomulikult on kahju, et neid mängijaid pole, kuid tugev võistkond on see, kes sellised kaotused üle elab,” lausus peatreener Peeter Vahtra, kes kutsus asendajateks Elis Tenise Tartu Ülikool/Eedenist ja Dorit Heinastu Pärnu VK-st.

Eesti võõrustab EM-turniiri avaringis Norrat 4. mail Tallinnas ja kohtub kuus päeva hiljem fjordidemaa esindusega võõrsil. Paari võitja pääseb alagrupiturniirile, kus ees ootamas Bulgaaria, Soome ja Horvaatia. Esimene jõuproov toimub 30. maist 1. juunini Zagrebis, teine 6.-8. juunini Gabrovos.

Eeldatavalt peaks Eesti jõud Norrast üle käima. Kuue koondislasega riigi parim klubi Koll kohtus jaanuaris Soomes peetud turniiril põhjanaabrite kolmanda-neljanda ja Rootsi teise klubiga ning jäi viimaseks.

“Ma ei taha, et mängijatel tekiks enne kohtumist eelarvamusi. Omal ajal ei polnud mul Soome koondisega Norra alistamisega raskusi, kuid põhjanaabrid on sel hetkel ka kõvad,” rääkis Vahtra.

Kahtkümmet mängijat koondav koondis alustab ettevalmistust neljapäeval Tallinnas. Vahtra üritas kontrollkohtumisi kokku leppida Peterburi klubide ja Valgevene koondisega, kuid erinevatel põhjustel ei jõutud kokkuleppele.

Eesti koondise kandidaadid

Sidemängijad
Reet Sepp (Viimsi VK Milstrand/EBS)
Aiki Lai (TÜ/Eeden)
Katrin Ottis (Viimsi VK Milstrand/EBS)
Siret Rits (Viljandi Metall/Näitused)
Julija Mõnnakmäe (Pärnu VK)

Temporündajad
Keiu Põlluveer (Viimsi VK Milstrand/EBS)
Oksana Bosjanok (Viimsi VK Milstrand/EBS)
Katrin Kõverjalg (Viljandi Metall/Näitused)
Anna Kajalina (Narva SK)
Loore Mengel (Viljandi Metall/Näitused)

Nurgaründajad
Katre Laanes (Orivesi Ponnistus, Soome)
Maarja Kerner (Viljandi Metall/Näitused)
Kristiina Raap (TLÜ/Cartini)
Elis Tenis (TÜ/Eeden)
Dorit Heinastu (Pärnu VK)
Triin Kuusk (TÜ/Eeden)

Liberod
Evely Heliste (TLÜ/Cartini)
Kristiina Nosko (Viimsi VK Milstrand/EBS)
Kristi Vink (TÜ/Eeden)
Marje Rosenblatt (Viljandi Metall/Näitused)

Peatreener: Peeter Vahtra
Abitreener: Rein Mõnnakmäe
Füsioterapeut: Kristel Lääts

www.evf.ee

Eelmine:
Järgmine: