14.02.2008
Firmasisesed

Kaitses lõdvalt tegutsenud Hito sai kaotuse

Pärast neljapäeval Kohtla-Järvel peetud Eesti korvpallimeistrivõistluste esiliiga A-tugevusgrupi kohtumist KK Hito – Filmipood.ee said külalised 96:85 võidu järel tähistada väikest juubelt, sest nad on Ida-Virumaa meeskondi alistanud kümnes mängus järjest.

Neljapäevane mäng algas kohe külalistele edukamalt, 0:7, 4:13, 13:27 ja 15:29 olid avaveeranda numbrid ja vaid veerandaja lõpuks vähenes vahe taas alla kümne punkti – 20:29.

Teisel veerandajal lõikasid hitolased näppu maa-ala-kaitse kasutusel võtuga ning 16. mänguminutil oli vahe juba 19 punkti – 32:51. Õnnestunud time-out ning 9:0 spurt tõid väljakuperemehed mängu tagasi ning poolajavile kõlades oli vahe vaid kümme punkti – 48:58. Filmipood.ee oli selleks ajaks tabanud kaheksa (kuus neist Mauri Kristjan Dorbekult) ning Hito viis kaugviset (teisel poolajal lisandus neile vastavalt neli ja kaks tabamust).

Kolmandal veerandajal kangutas Hito vahet veelgi väiksemaks (56:60, 58:62), kuid nii kui kaitses veidi lohakamalt mängitu, karistasid külalised hooletuse ära ja vahe kärises taas (60:70, 65:75). Veerandaja kaks viimast minutit kuulusid aga hitolastele, selleajaga visasdati 12 punkti ja vatsaste arvele jäi vaid üks tabav kaugvise, kusjuures sinna vahemikku jäi veel liiga parima vabaviskaja Toomas Nõmmiste kaks möödaläinud vabaviset, mis olid teenitud tänu vastaste tehnilisele veale. Samas vahemikus oli ka Andrei Volkovi üllatavalt positiivne esitlus – tabav kaugvise ning vabavisked 4/4. 77:78 oli seis millega alustati viimast veerandit.

Viimane periood algas sellega, et Hito suutis pärats 0:0 seisu üle pika aja teha vahe taas nullpunktiliseks – 81:81 oli tablool siis kui mängijda jäi veel veidi üle seitsme minuti. Otsustavad sündmused juhtusid aga seisul 83:86, kui mõlemad meeskonnad ei saanud punktilisa enam kui kolm minutit. Esimesena suutis mõõnast üle saada Filmipood.ee, Peeter Peljo kaks tabavat vabaviset ja Raoul Suuroru täpne kolmene vähem kui minuti jooksul tegi vahe kaheksapunktiliseks (83:91) ja enam Hito tõusta ei suutnud. Kaotus 85:96 oli tõsiasi. Hito edukaim oli 25 punkti visanud Edvard Trumm. Mängu lõpus andis tunda see, et vastaste füüsiline vastupidavus oli parem kui lõpuks vaid seitsmekesi jäänud hitolastel. Hito on A-tugevusgrupis 2 võidu ja 3 kaotusega kuue meeskonna seas neljandal kohal, Filmipood.ee on 3 võidu ja 2 kaotusega kolmandal kohal.

Reedel on korvpallisõbrad oodatud Vokka, kus Jõhvi/Toila võõrustab TLÜ/Kiili SKd, järgmisel neljapäeval mängib aga kodus taas Hito, kes siis mängib TÜ/Rock II meeskonnaga.

Sportiv.ee 

Eelmine:
Järgmine: