22.04.2009
Sõudmine

Juunioride maailmameistriks tulnud Rõndina loobus spordist

“Muidugi on mul kahju, kuid pean õppimist olulisemaks,” selgitas sõudja Jevgenia Rõndina oma otsust tippspordiga lõpparve teha.

2006. aastal koos Kaisa Pajusaluga kahepaadil juunioride maailmameistriks tulnud Rõndina sõnul sundisid teda loobumisotsusele majanduslikud raskused. “Stipp on liiga väike, et sellest ära elada,” seletas ta. Tartu Ülikoolis kehakultuuri tudeeriva neiu õpingudki olid ummikusse jooksmas. “Koolis tekkisid probleemid. Pean hariduse omandamist olulisemaks, sest sport mind ära ei toida. Mitut asja ei jõudnud ma füüsiliselt ja vaimselt korralikult teha,” rääkis Rõndina.

2007. aastal teenisid nad Pajusaluga juunioride MMilt hõbemedali, edukas koostöö katkes mullu, kui Pajusalu kolis ühepaati.

Sõudeliidu peasektretär Jaan Tults avaldas lootust, et ehk mõtleb andekas sporditüdruk veel ümber. “Ta on selline ekstsentriline tüüp,” kirjeldas Tults. Tema sõnul loobus Rõndina kevadisest Horvaatia laagrist suisa viimasel hetkel. “Teatud mõttes vedas ta teisi tüdrukuid alt, sest meil oli plaan sügisel toimuvaks EMiks neljapaat kokku panna.”

Kodune sõudehooaeg avatakse sel nädalavahetusel Emajõe regatil, mai alguses pannakse aga Pärnus traditsioonilisel katsevõistlusel paika paatide koosseisud.

Ohtuleht.ee

Eelmine:
Järgmine: