01.07.2014

Juuli on eelkõige jooksu- ja rullikuu

Juulikuus on Ida-Virumaal toimumas mitmeid huvitavaid spordiüritusi, neist põnevaimad rulluisutamises ja kergejõustikus, kus kuu kolmandal nädalal võisteldakse maratonis – Iisakus võisteldakse esmakordselt Eestis staadionimaratonis ja Jõhvis on kavas Eesti rullituuri etapp.

Kõikide edumeelsemate Eesti ja Lätimaa rulluisutajate rullid on Ida-Virumaale seatud 27. juulil, kui keskusega trahter Valge Hobu juures on teist aastat järjest kavas Eesti rullituuri etapp. Selleks võistluseks on virulastel kõige paremaks testivõistluseks pea samal rajal 16. juulil toimuv Ida-Virumaa argipäeva rulliõhtute etapp. “Mahasõiduks” on plaanis 30. juulil korraldada esmakordsed maakonna selle ala meistrivõistlused.

Kergejõustiklastel
on alustuseks põnev juulikuu teine nädalavahetus. Alustuseks toimub laupäeval Mäetaguse mõisapäeva raames kavas 1542m pikkune mõisajooks.

Päev hiljem, 13. juulil on kõik jooksusõbrad oodatud Toilasse, kus kavas on esimene Toila KJK jooks, mille raames saavad soovijad ka kõndida (NB! Eelregistreerimine sellele võistlusele lõpeb 7. juulil).

Kaks päeva järjest saavad jooksusõbrad võistelda juulikuu kolmandal nädalal. 17. juulil on kavas Sinivoore mäkkejooks ja päev hiljem märksa karmim jõuproov Püssi seeriajooksu raames, kui kavas on Uljaste ekstreemjooks.

Midagi ajaloolist on aga toimumas 22. juulil, kui Iisaku gümnaasiumi staadionil toimub esmakordselt Eestis staadionimaraton. Sellele võistlusele on end kirja pannud 23 jooksjat, 9 maratonile ja 14 poolmaratonile. Piirmääraks on 40 ehk mõlemale distantsile lastakse kuni 20 jooksjat.

Päev hiljem on nii maratonijooksjad kui ka kõik teised oodatud Sillamäe staadionile, kus kavas on Ida-Virumaa aastajooks 2014m esimene etapp.

Pühapäeval, 27. juulil saab Maidlas kaasa elada traditsioonilisele Heino Lipu mälestusvõistlus kuulitõukes.

Kuu lõppu, 29. kuupäevale on jooksjate jaoks mahtumas veel Kiviõli krossijooks.

Võrkpallis jätkuvad juba 3. juulil üle-eestilise SuveVolle Ida-Virumaa etapid, Ülejäänud etapid peetakse Jõhvis 8., 15. ja 21. juulil. (NB! 1. juulile planeeritud etapp on ilmastikuolude tõttu üle viidud 3. juulile!)

Enne viimast suvevolle etappi, 19. juulil kogunevad võrkpallurid Lohusuu valda Karjamaale, kus toimub Ida-Virumaa 3vs3 võrkpallisarja etapp.

Jalgrattaentusiastid kutsuvad kõiki huvilisi argipäeva jalgrattaõhtule kolmapäeval, 2. juulil, kui trahter Valge Hobu ümbruses on kavas rattaõhtute kolmas etapp.

Jätkub ka “MEV-minu esimene võistlus”, kus juulis on Mäetaguse tiirus kavas õhupüssist laskmine. 4. juulil on võistlus neile, kes varem pole püssist laskmises ametlikel võistlustel osalenud. 12. juulil on samas kavas traditsiooniline püssistlaskmise rahvaspordivõistlus “Mäetaguse karu”, kust saab siis sel aastal ka MEV+ punkte.

Discgolfi huvilised on 12. juulil oodatud võistlema Mäetaguse mõisapäeva raames toimuval võistlusel.

Traditsiooniliselt on aktiivsed Ida-Virumaa petankerid, kellel lisaks traditsioonilistele võistlustele (6.07 – Voka murumeistrivõistlused üksikmängus, 8.07 – Sakal Kohtla valla meistrivõistlused paarismängus, 12.07 – Mäetaguse karikaetapp paarismängus, 15.07 – Jõhvi meistrivõistlused tridele, 22.07 – Kohtla-Nõmmel Ida-Virumaa meistrivõistlused üksikmängus) on juulikuu kolmapäevaõhtutel kell 18 Voka staadionil kavas “Kolmapäeva petank”.

Kõik eri tasemel triatloniharrastajad on 20. juulil oodatud Uljastele, kus toimub 14. korda Uljaste triatlon.

Orienteerujad
selgitavad 24. juulil Kurtnas maakonna meistrid jalgrattaorienteerumises.

Mõistagi ootavad Eesti jalgpallimeistrivõistlustel osalevad Ida-Virumaa jalgpalliklubid oma poolehoidjaid ka juulikuus staadionitele. Alljärgnevalt meistri- ja esiliiga jalgpallimeeskondade graafik:

K, 2.07 Eesti karika 1/32 finaal, Kiviõli FC Irbis – Saku Sporting
E, 7.07 Eesti Meistrivõistluste meistriliiga, JK Sillamäe Kalev- JK Tallinna Kalev
E, 7.07 Eesti Meistrivõistluste meistriliiga, Narva JK Trans- Tartu JK Tammeka
R, 11.07 Eesti Meistrivõistluste meistriliiga, Jõhvi FC Lokomotiv- Paide Linnameeskond
R, 11.07 Eesti Meistrivõistluste esiliiga, Kiviõli FC Irbis- Pärnu Linnameeskond
T, 15.07 Eesti karika 1/32 finaal, Jõhvi FC Lokomotiv – Vändra JK Vaprus
R, 18.07 Eesti Meistrivõistluste meistriliiga, Narva JK Trans- Tallinna FC Infonet
R, 18.07 Eesti Meistrivõistluste meistriliiga, Jõhvi FC Lokomotiv- Tallinna FC Levadia
L, 19.07 Eesti Meistrivõistluste meistriliiga, JK Sillamäe Kalev- Nõmme Kalju FC
P, 20.07 Eesti Meistrivõistluste esiliiga, Kiviõli FC Irbis- Tallinna FC Levadia II

sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: