Jurlova tegi hea stardi

Soomes Muonios laagris viibivad laskesuusatajad pidasid isekeskis maha koondise katsevõistluse. Narvalane Darja Jurlova oli kolmas.

Kuna algaval hooajal pääseb MK-etappidel starti vaid kolm Eesti meest ja naist, siis võtavad laskesuusatajad koondise katsevõistlusi (arvesse lähevad ka septembris peetud Eesti suvebiatloni meistrivõistlused ja novembris toimuv Beitostöleni IBU karikaetapp) väga tõsiselt.

15-kraadises pakases toimunud sprindisõidus alistas Eveli Saue (kaks möödalasku) Kadri Lehtla (3) ja alles 18aastase Daria Jurlova (1) vastavalt 46 ja 47 sekundiga. Kristel Viigipuu (2) ja Sirli Hanni (2) kaotasid juba 1.35 ja 1.51.

«Kadrile vaid sekundiga kaotanud Daria valmistas meeldiva üllatuse,» arvas alaliidu tegevjuht Kristjan Oja. «Tegemist on kindlasti tulevikusportlasega.»

Meeste hulgas pidasid põneva võistluse maha Roland Lessing, Priit Viks ja Indrek Tobreluts. Alles viimasel lasul eksinud Viks vandus lõpuks Lessingule (2) alla vaid nelja, kiiret sõitu teinud Tobreluts (4) 13 sekundiga. Priit Narusk (3) jäi Tobrelutsust 29 sekundi kaugusele.

Oja sõnul on juba enne Beitostöleni jõuproovi pilt üsna selge: meestest on koondisekoha kindlustanud Lessing, Viks ja Tobreluts, naistest Saue. «90-protsendilise tõenäosusega on koha lunastanud ka Kadri Lehtla ja Sirli Hanni,» märkis Oja. «Nüüd on küsimus, kas esimesele MK-etapile viime välja kolm või neli sportlast, seda otsustab peatreener.»

Ohtuleht.ee

Eelmine:
Järgmine: