Jurlova ja Steptðenko said karmi kogemuse

Sotði olümpiamängude laskesuusatamise segateatesõidu võitis Norra nelik koosseisus Tora Berger, Tiril Eckhoff, Ole Einar Björndalen ja Emil Hegle Svendsen (0+2).

Norra püsis kullakonkurentsis ja kolmandas vahetuses tegi vanameister Björndalen vahe tðehh Jaroslav Soukupiga sisse. Viimases vahetuses ei olnud Svendsenil probleemi seda hoida.

See tähendab, et Björndalen võitis kaheksanda olümpiakulla ja rekordilise 13-nda olümpiamedali. Nii palju autasusid pole ühelgi teisel taliolümpialasel.

Tðehhi (Veronika Vitkova, Gabriela Soukalova, Jaroslav Soukup, Ondrej Moravec) tuligi hõbedale (0+7; +32,6) ja pronksile sõitis Itaalia (Dorothea Wierer, Karin Oberhofer, Dominik Windisch, Lukas Hofer; 0+6; +58,2).

Kuue parema sekka mahtusid veel Saksamaa (0+9; +1.41,3), Venemaa (1+8; +1.47,4) ja Slovakkia (0+10; +1.47,7).

Eesti võistkond (Kadri Lehtla, Darja Jurlova, Kauri Kõiv, Daniil Steptsenko) sai võitjalt ringiga. Selleks hetkeks oli võistkond teinud juba kuus trahviringi. Teistest ei teinud keegi rohkem kui ühe.

Eesti segateatevõistkonnal oli Sotði olümpiamängudel probleeme eelkõige lasketiirust. Naistest tegi Kadri Lehtla lamadestiirus kolm möödalasku, Darja Jurlova käis lisaks veel ka trahviringil.
“On küll palju jah. Ma ei tea, eks siis tuleb järgi mõelda, kas on miski paigast ära. Praegu kohe on raske seda öelda,” ei osanud silmnähtavalt väsinud Kadri Lehtla pärast sõitu ETV-le põhjendusi leida.

Ka Jurloval polnud põhjust käepärast. “Ei saa hakkama sellega praegu. Võib-olla psühholoogiliselt midagi. Võibolla on vaja lihtsalt midagi muuta, aga praegu ei oska öelda.”

Kauri Kõiv tegi kahe tiiru peale kokku kolm möödalasku, aga päris käest läks Danil Steptsenkol viimases vahetuses, kui kirja läks viis trahviringi ja eestlased said võitnud Norralt ringi sisse.

Sport.err.ee

Eelmine:
Järgmine: