16.12.2011
Firmasisesed

Jõhvist läks karikaga Tallinna Eclex

Eesti karikavõitja naiste korvpallis on hooajal 2011/2012 Tallinna Eclex. See sai selgeks reede õhtul Jõhvi spordihallis 150 pealtvaataja ees rullunud põnevusmängus, kus üle-eelmise hooaja võitja Eclex murdis karikakaitsja Tallinna Ülikooli kolmandal veerandajal, mis võideti 17:9 ehk poolajaks 31:32 taga olnud Eclex juhtis enne viimast veerandaega 48:41. Viimasel veerandil püsis vahe 7-17 punkti ehk ohtlikuks TLÜ vastastele ei saanud ning mängu võitis Eclex 66:52.

“Seekord siis sedapidi,” sõnas võitjate treener Jaanus Levkoi kaotajate lootsile Kersti Sirelile pärast mängu kätt ulatades. Nimelt parandas selle võiduga Eclex selle hooaja omavaheliste mängude seisu, mis nüüd on 3:2 TLÜ kasuks (Balti liigas 2:0, Eesti meistriliigas 1:1), kusjuures kolm viimatipeetud kohtumist oli võitnud TLÜ. Sealjuures olid Tallinna klubid vastamisi kolmandat detsembrikuu reedet järjest – 2. detsembril TLÜs sai kodunaiskond meistriliigas võidu 85:68, nädal hiljem Audenteses peetud Balti liiga mängus olid külalised paremad 72:60.

Eclexi naiskonnale on Jõhvi spordihall olnud edukas, sest kevadel alistati meistriliiga mängus NikeWomen ja nüüd saadi karikafinaalis jagu ka Tallinna Ülikoolist. Kahekordselt on saanud Ida-Virumaa keskseks spordiareeniks kujunenud spordihallis rõõmustada lisaks Eclexi peatreenerile Jaanus Levkoile ja esindajale  Raido Reiningile Kaia Kosk, Mari Maaring, Kerli Haas, Merlin Metsalu ja Narvast pärit Anastassia Ptitsõna, kes küll karikafinaalis tervisehädade tõttu ei mänginud, kuid tänu temale sai Eclex tunda jõulukuul veidi kodusaali eelist, kuna ta treenerist ema Irina tõi Narvast kohale bussitäie korvpallineide. Huvitav on märkida, et kevadel mängisid nüüd Eclexi eest karikavõitjaks tulnud naiskonnast NikeWomeni eest Gely Kostla, Annika Köster ja Kerdu Arbet-Leaner, neist tänu viimase vastutulelikkusele karikafinaal esmakordselt Ida-Virumaal toimuma saigi, nimelt on ta Eesti naiste korvpalliliigade juht. Lisaks nimetatutele tulid karikavõitjaks Kerttu Jallai, Birgit Piibur ja Kadri Kruusimägi.

Medalid ja karikad ulatas parematele Jõhvi spordihalli haldava Jõhvi spordikooli direktor, Ida-Virumaa spordiliidu juhatuse liige Priit Käen. Kas karikavõistlustel põhjustatud killud (autasustamisel purunes mängu parimana kristalse kuju saanud Kerli Haasi karikas – õnneks jäid terveks nii talle kui ka TLÜ parimaks valitud Mirjam Nikolaile antud väikesed auhinnad) toovad Eclexile ka kevadel meistriliigas õnne, peab näitama aeg, kuid nagu loo algusest võib järeldada – juhul kui Eclex peaks mänge Jõhvis poleks võidusoosikus kahtlustki.

Mängu korraldajad tänavad kõiki toetajaid ja kaasaelajaid (samuti soovime kiret paranemist kaotajatest lisaks kaotusele ka taas käevalupisaraid taluma pidanud Ashley Wallasele) ning korvpallisõpru oodatakse Jõhvi spordihalli juba eeloleval nädalavahetusel, kui seal on kavas mängud Eesti noorte meistrivõistluste ja maakonna meistrivõistluste raames.

Finaali statistika: http://basket.ee/index.php?mid=73&section=boxscore&gid=2012012005
Aleksandr Komðini pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=2119
Anna Romanenko pildid mängust: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=2127
Autasustamise pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=2120 

Johvisport.ee

Eelmine:
Järgmine: