18.02.2010
Firmasisesed

Jõhvi/Toila vajab reedel vaid võitu

Eesti korvpallimeistrivõistluste esiliigas võõrsil kolm mängu järjest kaotanud Jõhvi/Toila ees seisab reedel kodusaalis ülesanne alistada neist tabelis eespool olev Paide Viking Window. Kuna tulevaks hooajaks plaanitakse esiliiga koosseisu vähenemist, siis sõltub Jõhvile allesjäänud mängudest väga palju.

Esiliiga B-tugevusgrupis jagatakse kolm viimast play-off’I kohta ning kaks neist lähevad suure tõenäosusega KK Hitole ja Võru KK/Arlixile, kel mõlemal tabelis 11 võitu.

Viimasele edasipääsukohale on põhikandidaadid Kuressaare SWE-7 (7 võitu – 4 kaotust) ja Viking Window (7-5).

Neist kahe võidu kaugusel on täpselt B-grupi tabeli keskel, viiendal kohal asuv Jõhvi/Toila (5-7), kes edu korral viimases neljas mängus võib samuti esikolmikusse tõusta, kuid ebaedu korral võidakse kukkuda teise liigasse.

Nimelt on Jõhvi/Toilale kuklasse hingamas tabeli teises pooles olevad Torma SK/Salva Tartu (4-6), SK Marcus (3-9), KK Rae/Megaron (3-9) ja Noortekoondis (2-10).

Kuna tulevaks hooajaks plaanitakse esiliigasse jätta senise 18 meeskonna asemel 16 meeskonda, siis langevad juhendi põhjal neli viimast (15.-18. koha meeskonnad) teise liigasse. Seega võib kaotuste korral ohutsooni langeda ka praegu 14. rea peal olev Jõhvi/Toila. Praeguse koha säilitamise korral läheks Jõhvi/Toila esiliiga üleminekumängule (sinna lähevad esiliigast 13. ja 14. meeskond).Kuna on võimalus, et tabeli viimasele, eriprojekti saatust omavale Noortekoondisele säilitatakse esiliiga koht ka tulevaks hooajaks, siis ei pruugi ka 14. asetus anda tulevaks hooajaks kohta esiliigasse. Seega peaks Jõhvi/Toila esiliiga koha säilitamise jaok vähemalt koha võrra tõusma. See on võimalik vaid läbi võitude.

Eelmises ringis suutis Jõhvi/Toila Paide meeskonna võõrsil 87:63 alistada.

Lisaks Paidele on Jõhvi/Toilal jäänud mängida Võru KK/Arlixiga (26. veebruaril kodus), KK Rae/Megaroniga (5. märtsil võõrsil) ja Torma SK/Salva Tartuga (19. märtsil kodus).

KK Hito mängib viimastes voorudes Torma SK/Salva Tartu (1. märtsil võõrsil), Paidega (5. märtsil kodus), Noortekoondisega (12. märtsil kodus) ja Kuressaare SWE-7ga (20. märtsil võõrsil).

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: