05.11.2009
Firmasisesed

Jõhvi/Toila sai võidu lisaajal

Eesti korvpallimeistrivõistluste esiliigas sai Jõhvi/Toila kolmanda võidu alistades kodus lisaajal Tallinna SK Marcuse 80:76.

Esimese veerandi 27:14 võitnud Jõhvi/Toila oli kuni neljanda veerandi alguseni mängu dikteerivaks pooleks, kuid 33.minutil läksid külalised ette 59:57 ning neli minutit enne lõppu oli hooaja esimest võitu noolima tulnud Marcus eesjuba viie punktiga 66:61. Allesjäänud ajaga suutis Jõhvi/Toila jalule seda viigi, kusjuures kahe viimase minutiga ei visanud kumbki meeskond punktipoegagi – lisaaeg.

Lisaaeg algas edukamalt külalistele,kes läksid ette 68:66, 71:68, 73:70, kusjuures viimased punktid viskas teleekraaniltki tuntud Maxim Tuul vabavisetest, mida tegelikult oleks pidanud viskama väljakuperemehed.Pikali olles hoidis Tuul Andrus Lehismets jalast kinni, kuid kohtunikud nägid aga vaid seda momenti kui jalga lahti rabanud Lehismets tabas Tuult jalaga näkku. Ebaõiglusest hoogu sattunud idavirulased suutsid aga külma närvi säilitades mängu enda kasuks pöörata. Poolteist minutit enne lõppu viigistas Sergei Senedjak kolmesega ja seejärel tabati viimasel minutil kaheksast väljateenitud vabaviskest seitse. Vastane suutis vastata ühe tabava kaugviskega ning kuigi 13,1 sekundit enne lõppu oli külalistel kasutada kaotuseisult 78:76 rünnak, ei suutnud nad seda korraliku viskega lõpetada ja allesjäänud ajaga suudeti teha vaid viga.

Statistika: http://www.basket.ee/index.php?mid=24&section=sboxscore&gid=2010002062
Anna Romanenko pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=1107

Jõhvi/Toila sai nelja kaotuse kõrvale kolmanda võidu ning kolm võitu on ka EAG/Scanweldil ja KK Hitol, kel aga reedestest võitjatest üks mäng vähem peetud. need kolm meeskonda selgitavadki omavahel tõenäoliselt viimase tugevamasse gruppipääseja, sest BC Kalev II ja Pärnu Mets on neist kahe võidu kaugusel. Tabeli viimasena on SK Marcusel kuus kaotust, kuid korvide vahe -54 näitab seda, et kaotused on tulnud tasavägistes heitlustes.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: