04.03.2008
Jalgrattasport

Jõhvi RK/Sundstrand sai talikrossilt neli medalit

Pühapäeval peeti Elvas 2008 aasta esimesed jalgrattasõidu meistrivõistlused.
Peaaegu suvistes tingimustes selgitati välja talikrossi tiitel. Eesti meistriks krooniti vanameister, 36 aastane Sigvard Kukk Tallinna Veloplusist. Ida-Virumaa parimana sai Tauri Selder U23 vanuseklassis teise koha, mis üldarvestuses andis 8. koha.

Tauri Selder U23 teine

Meeste eliitklassi ja U23 vanuseklassi starti tuli tiitlit jahtima 29 jalgratturit (neist 18 U23 vanuseklassis). Sõita tuli 6 X 3,1 km.
Juba teisel ringil suutsid teiste eest ära sõita Sigvard Kukel, Allan Orasel (Arctis sport) ja Kert Väinsalul (TÜ ASK). Poolel võistlusmaal läks omateed Sigvard Kukk ja jälitajatega liitus U23 liider Silver Ao Tartu JK Tamme klubist.

Finiðis oli Sigvard Kukk 51.47- ga ja edu järgnevatega juba 1.18 sekundit. Teine-kolmas koht  selgitati juba pingsas lõpuheitluses kus teravam oli kogenud Allan Oras, Kert Väinsalu kaotas talle 13 sekundit ja U 23 ülivõimas võitja Silver Ao 19 sekundit.

Väga hea sõidu tegi ka Jõhvi-Sundstrandi mees Tauri Selder, olles kokkuvõttes 8. ja U23 teine. Neljandal ringil sõitis Selder kuuenda koha konkurentsis, aga kahel viimasel ringil hakkas ta väsima ja lõpuks lähenes talle ohtlikult Alexela-Agency rattur Ervin Korts-Laur. Tauri Selder võitles, aga vapralt lõpuni ja säilitas 13 sekundilise paremusega teise koha.

Teistest Sundstrandi jalgrattaklubi sõitjatest said U23 vanuseklassis Rainer Vaitmaa 10. koha ja Kristjan Koppel 13. koha.

Veljo Kärbo sportklassi meister

Jõhvi-Sundstrandile tõi ainsa esikoha Sport klassis Veljo Kärbo, kes edestas Tallinna Kalevi sõitjat Raul Viidikut 34 sekundiga ja oma kaksikvenda Vallo Kärbot 58 sekundiga.

Seenior1 vanuseklassis sai Peep Kivil kuuenda koha.

Kristel Koort kolmas

N16 vanuseklassis sai kolmanda koha Kristel Koort. Teda suutsid  edestada CFC rattaneiud Daisi Rist ja Triin Gede.

M16 vanuseklassis kuulus Madis Kollile 20. koht.

N14 tüdrukute arvestuses olid Janely Sojone 4. ja Reelika Vallas 5.

M14 poiste arvestuses sai Ainar Elberg 9. koha ja Kaspar Tamm 12. koha. Lõpuprotokolli kanti 28 võistleja nimed.

12 aastastele poistele-tüdrukutele Eesti meistrimedaleid ei jagatud ja nemad võistlesid Elva Talikrossis raames peetud jooksukrossis. Kaheetapilisel tüdrukute võistlusel sai teise koha  Laura Kuusemets. Poistest sai Jõhvi-Sundstrandi noorim liige Marten Jõeäär 12 koha.
 
PEEP KIVIL,
Jõhvi RK

Eelmine:
Järgmine: