31.08.2010
Jalgrattasport

Jõhvi RK kolmas, Koort esimene

Pühapäeval lõppes Haapsalu Rattaralliga 2010 aasta Filter Eesti Maanteekarikasari. Haapsalus sõideti 105 km pikkune võidusõit suhteliselt hea ilmaga, vihma saadi veidi distantsi keskosas.

Selle aastale omaselt oli taas võistluse algus aktiivne ja käis pidev „paugutamine“. Siiski korraliku jooksikute grupi organiseerida ei suudetud . Võidusõitu jäi halva juhtumiga ilmestama värske trekisõidu Eesti meistri Eerik Idaranna kukkumine, kus ta sai tõsiselt vigastada.

Võidusõidu esitosin rebis ülejäänud grupist lahti umbes poolel maal ja jooksikute hulgas oli ka Investment Agency mees Allar Karu. Enne finiðit said juhtgrupiga väikese vahe sisse lätlane Janis Rezins ja Sigvard Kukk, Rezins võttiski teist etappi järjest võidu. Kolmas oli Caspar Austa TÜ SKist. Allar Karu lõpetas grupi keskel kaheksandana.

Peagrupist sai Jõhvi meeskonna liikmetest minema veel Tauri Selder, ületades lõpujoone viieteistkümnendana. Peagrupis said Peep Kivil 29, Paul Nestor 40 ja Riivo Schumann 51 koha. Paul Nestor oli M18 vanuseklassi viies.

Taas oli naistest kiirem Kristel Koort, kes seekord edestas lõpuspurdiga Ivika Laineveed Fixus Spordist.

Oma vanuseklassi, seenior4 võit läks Anatoli Männile.

Sarja kokkuvõttes sai Investment Agency-Jõhvi I meeskond kolmanda koha. Jõhvi meeskonda edestasid JK Tamme ja E-Bike-Wilier. Naiste arvestuses kogus enim punkte Kristel Koort, tema edu teiseks jäänud Ivika Lainevee ees oli 7 punkti. Sarja kokkuvõttes oli Investment Agency parim mees Allar Karu, kes sai 9. koha. Peep Kivil oli 14., mis andis seenior1 vanuseklassis neljanda koha ning kolmandast jäi puudu vaid kaks punkti, Riivo Schumann oli 21. Kõike etappe mitte sõitnud mehed enam head kohta koondarvestuses ei saanud.

Üldse käis 2010 aastal Filter Maanteekarika sarja sõitmas üle 500 jalgratturi.

JRK

Eelmine:
Järgmine: