29.04.2013
Jalgrattasport

Jõhvi ratturid Pärnus poodiumil

Laupäeval, 27. aprillil avasid Jõhvi jalgratturid hooaja Pärnu Tänavasõiduga, mis oli ühtlasi Eesti meistrivõistluste I etapiks. Kokku sõidetakse 4 etappi, kus arvesse läheb kolm paremat tulemust.
Kõige edukam oli Investment Agency võistkonnast Aira Ferschel, kes saavutas naisjuunioride arvestuses teise koha.

Naisjuuniorid võistlesid ühes stardis naiste eliitklassiga, kus punkte jagati  kolmes vahefiniðis ja lõpujoonel. Kõige kiiremat jalga näitas Pelotoni rattur Liisa Ehrberg, kes võitis kõik vahefiniðid ja ületas lõpujoone teisena ning 21 punktiga sai ülekaaluka võidu.
Esimestes vahefiniðites oli aktiivne ka meie Kristel Koort, kes sai kohe neljanda ja seejärel teise koha punkid . Lõpujoonel sai taas neljanda koha eest 2 silma, kuid kokkuvõttes pidi ta leppima 5. kohaga. Kristel arvas, et peale pikka ettevalmistsperioodi ja pikka laagrit Hispaanias ei osanud ta oma hetkevormi hinnata ja alustas sõitu liiga aktiivselt mistõttu distantsi lõpufaasis enam otsustavat teravust polnud.

Naisjuunioritest oli kindlalt parim Sirje Lepik Tartust, kes sai kokku 7 punkti ja üldarvestuses andis see kolmanda koha. Aira seekord veel punkte ei saanud, kuid finiðeerus seitsmendana, olles NJ  klassis teine.

Poodiumile jõudis Jõhvi-Investment Agency meeskonnast Marten Jõeäär M14 vanuseklassis.  Tulemus oli mõnevõrra üllatuslik, sest  Pärnu rada soosib sprintereid ning teadaolevalt kiiruslikud omadused Marteni kõvem külg ei ole. Sellegipoolest sprintis Jõeäär ennast vahekates neljandaks, teiseks ja lõpufiniðis sai kolmanda koha mis andis 8 punktiga M14 vanuseklassi kolmanda koha. Võit läks Tartusse Risto Sepale ja teine koht selle vanuseklassi suurfavoriidile Karel Georg Nõmmele.

Tublilt sõitsid ka kõige nooremad M-N12 vanuseklassi sõitjad. Tüdrukute arvestuses sai Mirell Semenkova 5. koha ja poistest debütant Mario Kivil (veel M10 vanuseklass) 18. ning Sander Sojone 28. koha. Mirellil ja Sandril ebaõnnestus start, mistõttu pidid nad sõitma nö eraldistarti ja konkurente püüdma üksiküritajatena.

Meeste eliitklassis meie võistlejad finiðini ei jõudnud. Ainar Elberg jõudis sõita pool võistlust ja Tauri Selderil jäi ruudulise lipu nägemisest puudu kolm ringi. Selderile on kriteeriumid ennekõike kiirustreeningud ja ettevalmistus mägiratta hooajaks. Meestest võitis  Erki Pütsep Alpha Balticust.
Robert Petrovitski katkestas M16 vanuseklassis tehnilise rikke tõttu.

Järgmine etapp sõidetakse nädala pärast Viljandis.

PEEP KIVIL
www.jrk.ee

Eelmine:
Järgmine: