02.09.2009
Kergejõustik

Jõhvi rahvajooksule registreerijate arv läheneb 200-le

Eeloleval laupäeval, 5. septembril toimuvale Jõhvi rahvajooksule on kolmapäeva kella 10.40se seisuga registreerunud 170 inimest. Soodusregistreerimine kestab 4. septembrini e-postiga jooks@johvisport.ee. Võimalik on end ka jooksupäeval kirja panna, kuid siis on osalustasu poole suurem ning ka numbri saamise protsess on eelregistreerujatele “valutum”, kuna eelregistreerijad leiavad oma võistlusnumbri võistluspaigas infotahvlilt. Aktiivsemate omavalitsuste karika arvestuses juhib väikestest omavalitsustest Püssi ja suurtest Jõhvi.

Endiselt on kõige populaarseim 1,5 km distants, kus kokku on end kirja pannud 68 jooksjat, kusjuures vahekokkuvõtte tegemise ajaks oli nii poiste/meesveteranide kui ka tüdrukute/naisveteranide klassis kirjas 34 jooksjat. Samas on just sellel distantsil senine üks kahest tühjast võistlusklassist (kokku on võistlusklasse 21), sest seni pole end kirja pannud ükski N60+ vanuseklassi (s. 1949. a ja varem) naine.

5 km distantsil on osalussoovi avaldanud 50 jooksjat, kusjuures ka selles klassis on üks võistlusklass (N50) veel tühi.

Pikimal, 10 km on osaleda soovijaid on 46 ehk kui kõik registreerujad ka starti tulevad, oleks juba nüüd sel distantsil osaleja rohkem kui eelmisel aastal lõpetajaid (35). Eelmise aasta põhidistantsi esikolmikust on kohale tulemas nii Aleksei Markov kui ka Sergei Malahhov, töökohustuste tõttu jääb tõenäoliselt kõrvale eelmise aasta kolmas Mikk Põdra. Küll on kirjas eelmisel aastal jalatrauma tõttu eemale jäänud Vjatðeslav Koðelev. Eelregistreerujate nimekirjast leiame samuti eelmise aasta naiste võitja ja üldjärjestuses kõrge, 11. koha saanud Revetta Reiljani.

Tillujooksul (see ka ainus distants, kus pole osalustasu) on kirjas 11 last ning kepikõnnile on seni registreerunud 2 soovijat. Täpsustuseks niipalju, et ka kepikõnnis osalejad toovad omavalitsuste karika arvestuses punkte.

Omavalitsuste karika arvestuses, kus arvestatakse palju omavalitsuste elanikest osaleb Jõhvi rahvajooksul, on kindel liider Püssi, kus on 1809st elanikust end kirja pannud 21 ehk osalusprotsent on 1,161. Esikolmikusse mahuvad veel Kohtla-Nõmme (1047/8, 0,764%) ja Toila (2289/16, 0,699%). Neljandal kohal on suurte omavalitsuste arvestuses edukaimana Jõhvi (12885/42, 0,326%). 22st maakonna omavalitsustest on end kirja pannud esindajaid 13st, lisaks mainitud omavalitsustele on esindajaid järgmistest valdadest ja linnadest: Mäetaguse, Sillamäe, Kohtla, Lüganuse, Aseri, Iisaku, Kohtla-Järve, Kiviõli, Narva. 

Alutaguse kolmikürituse esikolmikust on end kirja pannud kaks meest ja kaks naist. Meestest on registreerunud kaks edukamat Ivo Tupits (kahe võistlusega koos 609 punkti) ja Hillar Valk (558). Naistest on oma rajale mineku soovi avaldanud Alutaguse kolmikürituse naiste liider ja üldjärjestuses üheksandat kohta hoidev Maris Nurm (422) ja naiste kolmas, üldkokkuvõtte 23. Kadre Maalma (279).

Eelregistreerimisleht
https://sportiv.ee/protokoll/jrj050909eelreg.htm või https://sportiv.ee/protokoll/jrj050909eelreg.xls

Jooksu infoleht
https://sportiv.ee/index.php?2/4739

Alutaguse kolmikürituse erileht
https://sportiv.ee/index.php?2/2967

Radade kaart (joostakse päripäeva)
https://sportiv.ee/dokument/johvirahvajooks09_kaart.pdf

Põhijooksu ehk 10 km distantsi kirjeldus (Maris Nurm)
Mõistagi on distantsil ka suunaviidad

Start antakse Jõhvi Gümnaasiumi ja spordihoone kõrvalt staadionilt.

Rada suundub Jõhvi kontserdimaja juurde, sealt edasi Malmi tänavale, ajandusühistutest mööda kuni raudtee ülesõiduni (Viru vangla juures). Sealt paremale, suurele Jõhvi-Kose maanteele.

Mööda maanteed tuleb joosta otse, kuni enne Kose silti keerab rada paremale metsa paroodakihiga teele, siis läheb rada üle saepururajaks.

Mööda saepururada tuleb joosta kogu aeg otse kuni sõjaväeosani ja suure maanteeni, sealt edasi mööda maanteed ARKni ning siis vasakule Jõhvi parki.

Sealt esimene teeots kohe paremale ja kohe veelkord paremale kõige pargipoolsemale asfaltrajale Jõhvi pargis (NB! mitte mööda Pargi tn äärset kõnniteed, vaid pargis sees asuval teel), mööda seda kontserdimajani ja sealt Jõhvi pargi künkani ning edasi Puru teeni. Sealt jääb staadionini veel 500 m. Finið.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: