04.04.2011

Jõhvi meistriks tuli Sillamäe

Selle aasta Jõhvi lahtiste meeste võrkpallimeistrivõitluste mängud olid viimaste aastate tasavägisemad. Osales 5 võistkonda: Lüganuse, Tõrremäe/Tornaado, Jõhvi, Kiviõli ja Sillamäe.

Mängiti turniirisüsteemis kahe geimivõiduni. Loosi tahtel läksid esimestes kohtumistes vastamisi eelmise aasta võitja Jõhvi ja II koha omanik Kiviõli ning Sillamäe ja uustulnuk Tõrremäe/Tornaado. Jõhvi – Kiviõli kohtumises võitis esimese geimi Jõhvi tulemusega 25:22, teises geimis oli parem Kiviõli 25:21. Kolmandas geimis aga Jõhvi mäng eriti ei laabunud ja nad pidi vastu võtma kaotuse 11:15.

Sillamäe ja Tõrremäe/Tornaado mäng kulges punkt-punktilt seisuni 4:4, siis said mõlemad võistkonnad paar punkti järjest, kuid seisult 7:8 sai Sillamäe viis punkti järjest ja seisult 11:10 seitse punkti järjest, mis otsustaski geimi saatuse. Teises geimis olid Tõrremäe/Tornaado võistkonna liikmed end soojaks mänginud ja võitsid selle geimi omakorda 25:21. Kolmas geim algas ka tasavägiselt, kuid seisult 3:3 sai Sillamäe kuus punkti järjest. Kuigi Tõrremäe/Tornaado mängijad püüdsid veel päästa, mis päästa annab saades neli punkti järjest, kuid sellest ei piisanud – geim kaotati 9:15 ja kogu mäng 1:2.

Järgmises voorus olid vastamisi Sillamäe – Jõhvi ja Lüganuse – Tõrremäe/Tornaado. Sillamäe näitas siin ka oma üleolekut ja võitis 2:0 (25:16, 25:21). Lüganuse osutas esimese geimi alguses Tõrremäe/Tornaado meeskonnale südi vastupanu seisuni 16:16, kuid siis nende mäng lagunes ja geimi lõpuni ei saadud ühtegi punkti. Teise geimi algus oli ka tasavägine, kuid lõpuni jällegi ei suudetud vastu pidada ning geim kaotati 14:25.

Kolmandas voorus kohtusid Jõhvi – Lüganuse ja Kiviõli-Sillamäe. Ühelgi võistlusel Lüganuse mäng Jõhvi meeskonnaga ei tule välja – kaotati 0:2 (12:25, 13:25). See-eest kohtumine Kiviõli – Sillamäe oli väga tasavägine, eriti just esimene geim, kus lõpus olid kindlamad Sillamäe mängijad – geim võideti tulemusega 26:24. Teises geimis aga Kiviõli mäng ei laabunud ja selle nad kaotasid 15:25.

Järgmises voorus kohtusid Tõrremäe/Tornaado ja Jõhvi ning Lüganuse – Kiviõli. Esimeses geimis ei suutnud Jõhvi Tõrremäe/Tornaadole vastupanu osutada ja kaotasid selle geimi 12:25, Teises geimis nad kogusid ja võitsid selle 25:23. Kolmandas geimis jällegi nende mäng ei laabunud ja kaotasid selle koguni 5:15. Kiviõlil seevastu aga probleeme ei tekkinud Lüganuse võitmisega geimidega 25:9 ja 25:16.

Viimases voorus, kus kohtusid Kiviõli ja Tõrremäe/Tornaado meeskonnad, otsustati II koha saatus, sest Sillamäe poleks mingil juhul lasknud end Lüganusel üllatada, et I kohast ilma jääda. Esimese geimi kaotas Lüganuse 14:25, kuid teises geimis suutsid nad seisu tasakaalus hoida seisuni 13:13. Geimi lõpus näitas aga Sillamäe ikkagi oma võimsust ja geim võideti tulemusega 25:19. Kiviõli ja Tõrremäe/Tornaado mäng oli hoopis tasavägisem ja selle võitis tulemusega 2:0 (25:18, 25:16) meistrivõistlustel esimest korda osalenud Tõrremäe/Tornaado meeskond.

Lisaks Jõhvi Vallavalitsusele toetas meistrivõistlusi firma Effect Energia Jook, keda esindas müügiesindaja Heiki Kase ja kes ise mängis Jõhvi meeskonnas.

Meeskondade koosseisud
1. SILLAMÄE – Aleksandr Kostjukevitð, Oleksandr Laba, Artjom Laba, Sergei Laba, Igor Jefimov ja meeskonna tugevdamiseks kaks Narva mängijat Ilja Jõgi ning Georgi Korotkov
2. TÕRREMÄE/TORNAADO – Toomas Stroo, Maario Pilli, Mihkel Siim, Karmo Aros, Olari Aas, Ronald Järv, Alar Tetting
3. KIVIÕLI – Andrei Tjutnev, Dmitri Romantðuk, Aleksandr Makarov, Dmitri Smirnov, Juri Avdonin, Anton Meldjuk, Pavel Kopossov
4. JÕHVI – Pavel Andrejev, Viljo Aros, Paavel Vähk, Tanel Vähk, Gert Niinepuu, Heiki Kase, Jevgeni Zahharov, Talis Põllu
5. LÜGANUSE – Juho Põld, Keio Raamat, Paul Maalma, Martin Kilumets, Tiit Kippari, Deniss Krainov, Stas Gruzdev
 
AIME LUUK
VK Viro

 

Eelmine:
Järgmine: