04.04.2010

Jõhvi meistriks tuli Jõhvi

Pärast aastast vaheaega võitis Jõhvi meeste lahtiste võrkpallimeistrivõistlute suure rändkarika taas Jõhvi meeskond.

Ka sel aastal osales neli võistkonda, kuigi eelnevalt oli loota vähemalt kuue võistkonna osavõttu. See-eest aga olid mängud väga tasavägised, kus ükski võistkond ei pääsenud kaotusest. Mängiti turniirisüsteemis parem kolmest geimist.

Loosi tahtel läksid esimestena vastamisi Avinurme ja Kiviõli ning Jõhvi ja Sillamäe Ida-Balti VK. Mõlemad kohtumised lõppesid tulemusega 2:1.

Kohtumise Avinurme – Kiviõli algus oli tasavägine punkt-punkti heitlus. Viik oli veel seisul 18:18, kuid siis sai Kiviõli kolm punkti järjest ja seda edu nad  enam käest ei lasknud ning võitsid geimi 25:22. Teises geimis aga lasid nad ennast nii lõdvaks, et Avinurmel polnud mingit probleemi geim võita tulemusega 25:12. See-eest kolmandas geimis ei saanud Avinurme oma mängu enam käima ja kaotasid selle 7:15.

Kohtumise Jõhvi – Sillamäe alguses ei olnud Jõhvi meeskonna kokkumäng kuigi hea ja nad kaotasid esimese geimi 16:25. Teises geimis aga haaras Jõhvi kohe initsiatiivi ja juhtis vahepeal juba 16:10, kuid siis tekkis jällegi suur mõõn, mille tagajärjel sai Sillamäe seitse punkti järjest ning läks ise juhtima 17:16. Kuid lõpus oli ikkagi kindlam Jõhvi ja võitis selle geimi 25:22. Otsustavas, kolmandas geimis juhtis Jõhvi ka paari punktiga, kuid lõpus oli kindlam Sillamäe ja võitis selle geimi 15:12.

Järgmine voor, kus kohtusid Avinurme – Sillamäe ja Jõhvi – Kiviõli oli kahegeimiline.

Avinurme – Sillamäe kohtumise mõlemate geimide algus oli tasavägine, kuid edasi kulges mäng Avinurme dikteerimise järgi ja nad võitsid tulemusega 2:0 (25:13; 25:20).

Jõhvi – Kiviõli kohtumises võttis Jõhvi kohe algusest peale initsiatiivi enda kätte ja nad võitsid kohtumise 2:0 (25:18; 25:16).

Pärast teist vooru oli turniiritabel väga intrigeeriv, kõikidel võistkondadel oli kirjas nii võit kui kaotus. Paremusjärjestuse pidi otsustama kolmas voor, kus kohtusid Jõhvi – Avinurme ja Sillamäe – Kiviõli.

Kohtumises Jõhvi – Avinurme oli mõlemas geimis tasavägine heitlus seisuni 8:8, sealt edasi aga kulges mäng Jõhvi juhtimisel, mille nad ka võitsid – 2:0 (25:15; 25:16) ja kindlustasid sellega turniiril I koha.

Seevastu kohtumises Kiviõli – Sillamäe oli dramaatikat oi kui palju! Kui esimene geim algas Sillamäe juhtimisel, siis Kiviõli suutis seisu viigistada seisul 8:8, viik püsis ka veel seisul 10:10, kuid siis hakkas Sillamäe paari punkti kaupa eduseisu suurendama ja nad võitsidki geimi 25:18. Teises geimis aga läks Kiviõli juhtima juba 12:6, kuid siis sai Sillamäe kuus punkti järjest ja viigistas seisu. Edasi kulges mäng punkt-punktilt, kuid geimi lõpp kuulus siiski Kiviõli meeskonnale 25:22. Otsustav, kolmas geim kulges aga juba Kiviõli dikteerimisel, mille nad võitsid 15:10 ning kogu mängu 2:1 ja saavutasid sellega üldkokkuvõttes II koha. Kolmanda koha saavutas Avinurme ja neljandaks jäi Sillamäe.

Võistkondade koosseisud:
1. Jõhvi – Paavel Vähk, Viljo Aros, Tanel Vähk, Jaak Kivend, Margus Hindreus, Aare Aava, Nikolai Þuravljov;
2. Kiviõli – Pavel Ladnov, Dmitri Smirnov, Juri Avdonin, Roman Jeltsov, Anton Meldjuk, Aleksei Kadõrko;
3. Avinurme – Ain Ambos, Kaldi Pikas, Kristjan Palm, Henry Rohi, Rivo Sibrik, Hendrik Rummel, Andres Kallavus;
4. Sillamäe Ida-Balti VK – Aleksandr Kostjukevitð, Juri Tðerepanov, Igor Jefimov, Oleksandr Laba, Sergei Laba, Vladimir Sabenin, Sergei Vassiljev, Magomed Magomedov.

Kohtunikud: Ülo Raidma, Aleksei Pavelkovitð.
Sekretärid: Aime Luuk, Marjaana Lepiste.

Pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=1313

AIME LUUK

Eelmine:
Järgmine: