05.10.2009
Jalgrattasport

Jõhvi meistrid Selder ja Nurm

Pühapäeval, 4. oktoobril võisteldi Jõhvi pargis jalgratta krossis valla meistri tiitlile.

Protokoll: https://sportiv.ee/protokoll/johvimvjr041009pr.htm või https://sportiv.ee/protokoll/johvimvjr041009pr.xls

Võrreldes varasemate aastatega oli viidud stardipaik üle äsja valminud Jõhvi Spordihalli juurde ja seoses sellega muutus ka põhisõidu ring veidi pikemaks (2.95km) ja ka raskemaks – ära kasutati kõik Jõhvi pargi reljeefi vormid mida siit võtta andis. Lisaks olid lausvihmad muutnud raja poriseks ja pehmeks ning täitnud pargi taguse kraavi veega. Ilmataat soosis võistlejaid sellega, et startide ajal jäid taevaluugid suletuks ja +10 soojakraadi oli oktoobri kohta võistlejatele meelejärgi.

Meeste põhisõidu 8x3km võitis ettearvatult Tauri Selder Vokast, kes asus võistlejate rivi etteotsa juba teisel ringil ning sinna jäi ta finiðini. Poolel distantsil pakkus Selderile konkurentsi veel Vladimir Vsivtsev Narvast, kes lõpuks jäi teiseks ning kaotas võitjale minuti ja üheksa sekundiga. Nemad olidki võistlusel omaette klassist, sest kolmandaks jäänud Peep Kivil kaotas Vsivtsevile pea kaheksa minutiga.

Väga hea sõidu tegi M16 vanuseklassi võitja Paul Nestor, kes oli üldarvestuses neljas mees ja sai ülekaaluka võidu omas vanuseklassis. M 14 vanuseklassis said kolmikvõidu Narva Energia poisid ning kiireim neist oli Jevgeni Kamenev. M40 vanuseklassis sai mõnevõrra üllatuslikult võidu Arno Proode, kes edestas Illar Kaasikut.

Naised, nooremad vanuseklassid ja kõige vanemad veteranid sõitsid veidi lühemal ja lihtsamal 1,5 km pikkusel ringil ning siin sai kindla võidu Maris Nurm, kellel kulus 7×1,5km pikkuse võistlusmaa läbimiseks 35 minutit ja 48 sekundit. Selle sõidu teise koha sai veel lastesõidus sõitma pidanud Marten Jõeäär Vokast. Tõelise spordipoisina otsustas ta minna pikemale võistlusmaale ja saigi võidu M12 vanuseklassis, kaotades Maris Nurmele vaid ühe sekundiga. Kolmanda (naiste arvestuses teise) koha saavutas Kristel Koort. N16 vanuseklassis võitis Janely Sojone Laura Kuusemetsa 59 sekundiga. Üldarvestuses olid nad vastavalt neljas ja viies. N12 vanuseklassi võit läks Kirke Allerile  Meesvetaranidest oli ainus osavõtja väsimatu Tõnis Tamm, kes üldarvestusas sai 9. koha.

Lastesõidu 3x320m võitis Martin Aller (M10) Mario Kivili ja Sander Sojoneni (mõlemad M8) ees. Kolmas M8 vanuseklassis oli Gleb Karpenko Narvast. Tüdrukute N8 vanuseklassi esikolmik läks Jõhvi Spordikooli võistlejatele, kiireim oli Pia Kivil ning talle järgnesid sekundiliste vahedega Mirell Semenkova ja Anett-Leann Saks.

Kokku osales Jõhvi meistrivõistlustel 52 jalgratturit.

Hooaja viimane start toimub pühapäeval, 11. oktoobril Sinimäel kus selgitatakse Ida-Virumaa meistrid jalgrattakrossis.

PEEP KIVIL
JRK Sundstrand

Eelmine:
Järgmine: