16.11.2013

Jõhvi lahtiste meistrivõistluste võit läks Iisakusse

Jõhvi lahtised meistrivõistlused meeste võrkpallis võitis Iisaku Torpeedo 10 punktiga.

Osales viis võistkonda ja  kõik nad kohtusid omavahel. Mängiti 25 punktini kahe punktise vahega kahe geimivõiduni, kolmas geim 15 punktini. Võit 2:0 andis 3 punkti, 2:1 võitjale 2 punkti ja kaotajale 1 punkti.

Alustasid VK Viro ja Narva SK Energia ning Krabuli ja Ida-Balti. Esimesel väljakul alustati punkt-punkti mänguga seisuni 14:13 Narva kasuks. Siis sai VK Viro 4 punkti järjest ja veel 3 punkti järjest ning võitsid esimese geimi tulemusega 25:20. Teine geim algas samuti punkt-punkti mänguga. Nüüd sai Narva paaril korral 3 punkti järjest ja asusid geimi ise juhtima, kuid siis tekkis neil suur mõõn, kus Viro sai 7 punkti järjest ja juba juhtisid nemad. Edasi suurendasid nad paari punkti kaupa oma edu ja võitsid ka teise geimi tulemusega 25:19 ning kogu mängu 2:0.

Teisel väljakul alustas kohtumist paremini VK Ida-Balti, kuid 5 punkti järjest saanud Krabuli meeskond läks ise kohtumist juhtima. Mäng jätkus mõõnadega kord ühele kord teisele võistkonnale. Viik saabus seisul 20:20 kui Ida-Balti sai 4 punkti järjest. Edasi vaheldusid punktid seisuni 22:22. Krabuli sai 2 punkti järjest ja asus juhtima. Ida-Balti vähendas vahet, kuid viimase punkti sai Krabuli ja võitis geimi 25:23. Samasugune mõõnadega mäng kordus teises geimis, kuid siin oli geimi lõpus kindlam Ida-Balti, kes võitis geimi sama tulemusega 25:23. Kolmandas geimis oli Ida-Balti ees 5:4, kuid jällegi ei klappinud neil mäng kui Krabuli sai 4 punkti järjest ja läks juhtima. Ida-Balti võttis seisul 5:7 aja, kuid geimi päästa neil ei õnnestunud – Krabuli võitis 15:10 ja kogu mängu 2:1.

Kohtumises VK Viro ja Iisaku Torpeedo võis eeldada Iisaku võitu, kus mängis neli mängijat eelmise aasta võitja võistkonnast. Esimene geim algas küll punkt-punkti mänguga, kuid edasi kulges Iisaku juhtimisel kui nad said 6 punkti järjest. Nad võitsidki geimi 25:19. Teist geimi alustas paremini Viro, minnes juhtima 6:2. Iisaku viigistas seisu 10:10. Edasi punkt-punkti mäng seisuni 16:16. Iisaku asus juhtima 18:16, kuid Viro viigistas uuesti seisu. Viigiseisul 20:20 sai Viro 2 punkti järjest ja asus juhtima. Seisul 24:22 Viro kasuks sai Iisaku 3 punkti järjest ja juba juhtisid nemad. Viro viigistas seisu ja edasi punkt-punkti mäng seisuni 29:29. Iisaku sai 30 punkti, kuid geimivõitu nad ikkagi ei saanud. Viro sai 3 punkti järjest ja võitis teise geimi tulemusega 32:30, kusjuures kasutusel olnud tablool polnudki niipalju punkte. Viro oli hoos ja läks kolmandat geimi kohe juhtima 6:1 ja seda eduseisu nad käest ei lasknudki ning võitsid geimi 15:11.

Narva ja Krabuli vahelises mängus läks küll Narva juhtima, kuid Krabuli viigistas seisu ja läks ise vähehaaval eest ära ning võitis geimi 25:22. Teises geimis läks kohe Krabuli juhtima ja võitis selle geimi tulemusega 25:18.

Iisakule ei osutanud Narva peaaegu üldse vastupanu. Esimene geim kaotati koguni 9:25. Teises geimis nad natuke kogusid end ja said siin 18 punkti.

Teine raske kohtumine mõjutas suuresti Viro mängu kohtumises Ida-Balti meeskonnaga. Kohtumine algas punkt-punkti mänguga. Viro sai 3 punkti järjest ja läks kohtumist juhtima 8:5, kuid siis sai Ida-Balti omakorda 3 punkti järjest ja seis oli jällegi viigiline. Viigiseis püsis seisuni 14:14. Jällegi sai Viro 3 punkti järjest ja veelkord 3 punkti järjest. Kuigi Ida-Balti sai ka 3 punkti järjest võitis esimese geimi Viro 25:23. Tundus, et Viro võidab teise geimi kergemalt kui mindi juhtima 11:5, kuid Ida-Balti hakkas 2-3 punkti kaupa vahet vähendama ja viigistas seisu 18:18. Edasi punkt-punkti mäng seisuni 23:23. Geimivõidu punktid kuulusid seekord Ida-Balti võistkonnale 25:23, mis lõpuks otsustas ka üldvõidu saatuse. Kolmandat geimi alustati punkt-punkti mänguga seisuni 6:6. Jällegi sai Viro 3 punkti järjest ja läks juhtima, kuid Ida-Balti jällegi viigistas seisu 11:11. Viigiseisul 12:12 sai Viro 3 punkti järjest ja võitis geimi 15:12 ning kogu mängu 2:1.

Krabuli ja Iisaku mängu esimeses geimis ei saanud Krabuli oma mängu üldse käima ja kaotas sellle tulemusega 10:25. Teises geimis nad kogusid end ja alustasid geimi punkt-punkti mänguga. Iisaku sai 4 punkti järjest, läks juhtima, kuid Krabuli suutis mängu viigistada ja ise juhtima minna kui sai 5 punkti järjest. Iisaku viigistas seisu uuesti seisul 20:20. Edasi punkt-punkti mäng seisuni 23:23. Geimi lõpp kuulus ikkagi Iisaku võistkonnale tulemusega 25:23.

Ainsa geimivõidu sai Narva naabritelt Sillamäe VK Ida-Balti kuigi esimeses geimis läks juhtima Ida-Balti 10:5. Narva viigistas seisu 12:12. Seisul 15:15 sai Narva 3 punkti järjest ja asus ise kohtumist juhtima. Seda väikest edu nad käest ei lasknud ja võitsid geimi 25:22. Teises geimis võttis Ida-Balti end kokku ja viigiseisul 7:7 sai ta 5 ja 4 punkti järjest ning võitis selle geimi tulemusega 25:17. Kolmandas geimis Narva juhtimisel 5:3, sai Ida-Balti 5 ja 4 punkti järjest ning oligi geimi võitnud tulemusega 15:7.

Otsustavaks saigi viimane voor. Virol oli tingimata vaja 2:0 võitu, et tulla võitjaks, kuid kahjuks seda nad ei suutnud. Enamus Viro võistkonna mängijatest olid palju vanemad (nagu ka Ida-Balti võistkonnas) kui teistes võistkondades ja nende jõuvarusid ei saa ikka noortega võrrelda. Esimene geim Viro ja Krabuli vahel võrdses mängus seisuni 20:19 Krabulile. Viro sai 3 punkti järjest ja läks juhtima. Krabuli suutis vähendada vahet ainult ühe punkti võrra – geim Virole 25:21. Kuigi teine geim algas Viro juhtimisel, ei suutnud nad eduseisu hoida. Geimi keskel tekkis neil väga suur mõõn kui Krabuli sai 8 punkti järjest. Sellest mõõnast Viro ei toibunudki – nad kaotasid geimi 19:25. Kolmandas võtsid nad küll end kokku ja võitsid geimi 15:7, kuid loota, et viimases kohtumises Iisaku kaotaks ühe geimi, oli õhkõrn.

Esimene geim kuuluski Iisakule 25:13. Teises geimis tekkis õrn lootus kui Ida-Balti juhtis 16:13. Viigiseisul 19:19 ei klappinud Ida-Balti võistkonnal üldse mäng ja Iisaku sai 5 punkti järjest, millega kindlustas endale geimivõidu 25:20 ja ühtlasi turniiril esikoha, ehkki kaotati teise koha võistkonnale.

14. detsembril Jõhvis toimuvale Ida-Virumaa MV finaalturniirile pääsesid seega Iisaku Torpeedo ja VK VIRO.

I KOHT – Iisaku Torpeedo – Mihkel Siim, Taivo Leppik, Toomas Stroo, Kristjan Tambik, Alar Ploom, Alar Tetting
II KOHT – VK VIRO – Pavel Andrejev, Paavel Vähk, Anatoli Komissarov, Vadim Furman, Anton Kirilov, Evgeni Zahharov
III KOHT – Krabuli – Madis Volt, Taavi Põllu, Talis Põllu, Gert Niinepuu, Stanislav Gruzdev, Mihhail Kolontajev, Vitali Egorov
4 koht – VK IDA-BALTI – Vladimir Tðernetsov, Juri Tðerepanov, Sergei Laba, Igor Efimov, Aleksandr Korn, Valentin Kordað, Leonid Kordað, Ildus Murtazin, Magomed Magomedov
5. koht – Narva SK Energia – Vyacheslav Vladimirov, Andrei Nazarov, Dmitri Mihhailov, Igor Tubið, Dmitri Gerstman, Aleksei Zverkov, Andrei Karpov  

AIME LUU

Eelmine:
Järgmine: