04.12.2016

Jõhvi lahtised meistrivõistlused meeste võrkpallis võitis Põhjaranna VK

Osales viis meeskonda, kuigi algselt oli registreerunud kuus meeskonda.

Kohapeal loosisime mängude järjekorra. Esimeses kohtumises läksid kohe vastamisi Narva Põhjaranna VK ja Jõhvi VK Viro meeskonnad. Tasavägine mäng kestis seisuni 8:8. Siis sai VK Viro 2 punkti järjest, millele Põhjaranna vastas ühe punktiga. Viro sai jällegi 2 punkti järjest, kuid nüüd vastas Põhjaranna 3 ja siis veel 4 punktiga ning juba juhtisid nemad. Seda edu nad käest enam ei lasknudki ja võitsid geimi 25:21. Teises geimis läks Põhjaranna kohe juhtima, kuid Viro suutis ka siis mänguseisu viigistada 6:6. Jällegi sai Põhjaranna 3 punkti järjest ja siit alates Viro enam mänguseisu viigistada ei suutnud ning kaotas ka selle geimi 20:25.

Seevastu teisel väljakul toimunud kohtumine oli hoopis tasavägisem, kus kohtusid Avinurme ja Iisaku Torpeedo. Kui esimeses geimis läks Avinurme kohe juhtima ja võitis selle tulemusega 25:19, siis teises geimis oli mäng tasakaalus seisuni 10:10. Nüüd sai Iisaku 4 punkti järjest ja läks juhtima, kuid Avinurme ei andnud alla ja viigistas seisu 17:17.  Iisaku sai omakorda kahel korral 3 punkti järjest ja võitis selle geimi 25:20. Kolmandas geimis oli seisuks 3:2 Iisaku kasuks kui Avinurme sai 4 punkti järjest ja siis veelkord 4 punkti järjest ja võitis kolmanda geimi tulemusega 15:10.

Jõhvi Spordikooli poistele oli turniir kogemuste saamiseks. Kohati tuli neil mäng päris hästi välja, kuigi nad kaotasid kõik kohtumised: Põhjaranna VK-le tulemusega 7:25 ja 10:25, Avinurmele 10:25 ja 13:25, VK Viro 12:25 ja 16:25 ja Iisaku Torpeedole 22:25 ja 9:25.

Esimene geim Avinurme ja VK Viro vahel oli tasavägine ja kuigi Viro läks juhtima 10:6, viigistas Avinurme seisu kui sai 4 punkti järjest. Viro sai uuesti 3 punkti järjest ja läks juhtima, kuid Avinurme suutis jällegi viigistada ning juhtimagi minna 20:19. Edasi vahetati punkte seisuni 24:24. Geimi lõpus oli kindlam Avinurme – 26:24 geim neile. Teises geimis Viro ind rauges ja nad kaotasid selle geimi tulemusega 13:25.

Iisaku ja Põhjaranna kohtumine oli samuti tasavägine, kuid mõlema geimi lõpus oli ikkagi kindlam Põhjaranna VK, võites mõlemad ühesuguse tulemusega 25:20.

Kolmegeimiliseks kujunes kohtumine Viro ja Iisaku vahel. Kui esimeses geimis läks kohe juhtima Iisaku ja võitis selle 25:19, siis teises geimis läks Viro juhtima ning eduseisu nad käest ei lasknudki võites geimi 25:21. Ka kolmandas geimis läks Viro juhtima, kuid seda eduseisu nad hoida ei suutnud ja Iisaku võitis selle geimi 15:11.

Ka esikohta otsustavas kohtumises oli vaja kolme geimi. Esimene geim kulges punkt-punkti mänguga seisuni 25:24 Avinurme kasuks. Geimilõpupunktid sai aga Põhjaranna ja võitis geimi 27:25. Teises geimis läks aga Avinurme kohe juhtima ja eduseisu nad käest ei lasknudki ning võitsid geimi 25:19. Ka kolmandas geimis läks Avinurme kohe juhtima 4:1. Nad juhtisid veel 10:5. Edasi vahetati punkte, kuid siis tekkis Avinurme meestel mõõn, kus Põhjaranna sai 5 punkti järjest ja läks ise juhtima 13:12. Avinurme viigistas seisu, kuid geimilõpupunktid sai ikkagi Põhjaranna ja võitis geimi 15:13.

I koht – Põhjaranna VK – Valentin Kordas, Aleksandr Tress, Valeri Zaitsev, Oleksii Bilous, Aleksandr Ganejev, Aleksey Bezborodov, Jegor Seldjakov, Aleksey Rubannikov, Daniil Bassov, Mark Fedortðenko
II koht – Avinurme – Kristjan Palm, Argo Palm, Ain Ambos, Veiko Alliksoo, Markus Allmäe, Tair Tooming, Andris Pikas
III koht – Iisaku Torpeedo – Toomas Stroo, Karmo Aros, Mihkel Siim, Tauno Siim, Alar Ploom, Mikk Blum, Mihkel Hiielaid, Alar Tetting
4. koht – VK Viro – Pavel Andrejev, Taavi Põllu, Madis Volt, Anatoli Komissarov, Robert-Roland Uusmaa, Arsenti Morozov, Igor Nalivaiko, Mark Tðerkassov
5. koht – Jõhvi Spordikool – Roman Urbanovitð, Daniel Melnik, Leonard Levdonen, Roman Dmitrijev, Erik Polzunov, Maksim Polzunov, Allan Tolli, Aleksandr Rõþov

AIME LUUK

Eelmine:
Järgmine: