04.02.2008
Kikkpoks

Jõhvi kikkpoksijad naasid rahvusvaheliselt turniirilt medalitega

Läinud nädalavahetusel toimus Rakveres 12. korda rahvusvaheline turniir “Estopen 2008”, kus osales ligi 130 sportlast Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist, Bulgaariast ja Venemaalt.

Rahvusvahelisel turniiril “Estopen 2008” võisteldi täiskontaktis, low-kick’is ja k-1s.

Ida-Virumaad esindasid spordiklubi Banzai kikkpoksijad, kõik kolm pääsesid täiskontaktis finaali ning kaks said kuld- ja üks hõbemedali.

Anton Lukitðev (meeste -67 kg) pidas Eesti kickboxing’u akadeemia esindaja Dmitri Dementjevi vastu kena finaalkohtumise, kogus vastasega võrdse arvu punkte, kuid kolmest kohtunikust kaks hääletas võitjaks vastase. Nii pidi kohtlajärvelane hõbemedaliga leppima.

Eesti meister ja mullusel EMil osalenud Aleksei Ragel (juunioride -67 kg) võitles oma finaalkohtumises tallinlase Arseni Borodini vastu väga agressiivselt, lõi vastase kahel korral nokdauni ning võitis kindlalt.

Eesti kickboxing’u kõige tituleeritum sportlane on jõhvilanna Maris Jõeveer (-52 kg). “Ta üllatas väga,” hindas jõhvilanna esinemist Eesti kickboxing’u liidu juht Juri Lahtikov. Maris võitis poolfinaalis 3:0 soomlannat Marja-Liisa Vaananeni (oli kaks korda nokdaunis) ning läks finaalis vastamisi teise soomlanna Anni Toivoneniga. Maris Jõeveeri treeneri Sergei Ivanõtðevi arvates oli see turniiri parim matð, kus jõhvilanna saatis vastase kahes esimeses raundis nokdauni, kolmandas aga nokauteeris ta. Nii lisas kaheksakordne Eesti meister, MMi pronks- ja EMi hõbemedali omanik oma kogusse veel ühe kuldmedali. Kohtunikekogu üksmeelse otsusega sai Maris Jõeveer ka turniir sponsori Balti Betoonpõrandate 500 euro suuruse preemia ja tiitli Best fighter of Estopen 2008.

Sügisel Rakvere klubiga Tugev Tahe liitunud kohtlajärvelane Sergei Tassimov sai meeste low-kick’i kehakaalus kuni 54 kg. 30aastane poksija sai oma finaalivastasest jagu tulemusega 3:0.“Sergei Tassimov on kogenud ja tark poksija, oskab kuulata nõuandeid, just see aitaski tal oma võimed teises raundis võiduks vormistada,” iseloomustas klubi Tugev Tahe eestvedaja ja treener Nurmoja medalivõitjat.

Aprillis seisavad kikkpoksijatel ees Eesti meistrivõistlused Tartus

PÕHJARANNIK/VIRUMAA TEATAJA

Eelmine:
Järgmine: