23.08.2013
Firmasisesed

Jõhvi/Järve karikas alustas

50 mänguga kuuel väljakul Jõhvis, Kohtla-Järvel ja Vokas sai neljapäeval stardi Ida-Virumaa suurim korvpalliturniir, kus kolmel päeval mängivad 50 võistkonda Eestist, Lätist, Venemaalt ja Poolast.

Võistlused peetakse seitsmes vanuseklassis ning turniiril osaleb enam kui pool tuhat 10-18aastast korvpallurit. Viiendat aastat korraldavad KK HITO Kohtla-Järvelt ja Jõhvi spordikool turniiri kahasse ning tegu on mõlema turniiri puhul juubelivõistlusega, Jõhvi Cup toimub juba 20. korda, Järve karikas kannab järjekorranumbrit 15. Juubeli puhul peetakse turniiri pidulik avamine reedel kell 14 Jõhvi keskväljakul.

Poiste A1-klassis (s. 1995. a) mängivad kuus meeskonda üheringilise turniiri ning avapäeval pidasid kõik kaks mängu ning eeldatavad favoriidid, kevadel Eesti meistrivõistluste A-klassi finaalis kohtunud klubid KK HITO/Jõhvi SK ja Salva/Tartu Rock alustasid kahe võiduga. Reedel seisab meeskondadel Jõhvi spordihallis ees veel kaks vooru ja laupäeval mängitakse samas otsustava, viimase vooru kohtumised.

Poiste A2-klassis (s. 1996. a)
alustasid viis meeskonda üheringilist põhiturniiri ja avapäeva lõpetas ainsana täisedu, kahe võiduga Tarvas/Rakvere. Võidu ja kaotusega alustasid kaks HITO/Jõhvi SK võistkonda ja poolakate Elk. Reedel A2-klassis põhiturniir lõpeb ning põhiturniiri kaks paremat mängivad finaalis ning põhiturniiri 3. ja 4. kohtuvad laupäevases pronksimängus. Ka A2-klassi mängud peetakse Jõhvi spordihallis.

Poiste B-klassis (s. 1998. a) on kaheksa osalevat meeskonda jagatud kahte alagruppi, mõlema alagrupi kaks paremat pääsevad mängima kohtadele 1.-4., kus neid ootavad poolfinaalid ja medalimängud. Ülejäänud meeskonnad selgitavad kohad 5.-8. A-alagrupis favoriidid avapäeval ei vääratanud ning grupi võitja selgitavad reedel juba kell 9 toimuvas kohtumises HITO/Jõhvi SK ja Riia Pardaugava. B-alagrupis on ainsana täisedu Peterburi võistkonnal Kometa. Meeskonna, kes pääseb alagrupist teisena poolfinaali selgitab Eesti – Vene „maavõistlus“ Olimp/Kuptsini – sPORTKUNDA. B1-klass alustab reedel Jõhvi spordihallis, kuid mõlema tugevusgrupi poolfinaalid peetakse alates kella 15.30st Voka spordihoones. Selle vanuseklassi lõplikud kohad jagatakse laupäeval alates kella 9st Jõhvi vene gümnaasiumi võimlas.

Poiste C1-klassis (s. 2000. a) mängivad kuus meeskonda sarnaselt A1-klassile üheringilise turniiri. Avapäeva järel on täisedu, kahe võiduga Kohtla-Järve SK Eola ja Riia VEF/Kekava, kes reedel kell 11.30 on vastamisi Kohtla-Järvel. Kindel pretendent medalile on ka Rae Koss, kes avapäeval kaotas lätlastele vaid kolme punktiga 35:38 ning kes Eolaga kohtub reedel kell 16. Kõik C1-klassi mängud peetakse Kohtla-Järve kesklinna gümnaasiumi võimlas.

Poiste C2-klassi (s. 2001. a) mängivad 7 meeskonda üheringilise turniiri. Avapäeval pidasid kõik meeskonnad kaks mängu ja kahe tabamusega alustasid Rujiena Lätist ja Olimp/Kuptsini Venemaalt. Võit ja kaotus on avapäeva järel tabelis KK HITO/Jõhvi SK ja VEF/Kekava meeskonnal. C2-klassi kümmet mängu võib reedel vaadata Jõhvi vene gümnaasiumi võimlas.

Poiste D1-klass (s. 2002. a) on osavõturohkeim, 10 meeskonda alustasid reedel kahes alagrupis. Kahe vooru järel on A-grupis täisedu lätlaste VEF/KEkaval ja poolakate Elkil. B-alagrupis on kaks võitu kahest mängust saanud Salva/Tartu Rock ja Tallinna SK Marcus. Selles vanuseklassis on reglement karm – alagruppide võitjad selgitavad turniiri võitja, alagruppide teised pronksiomaniku jne. Seega on reedel oodata gruppides tuliseid mänge, mis toimuvad nii Jõhvis kui ka Kohtla-Järvel. Medalimängud on kavas laupäeval Jõhvis.

Kõige nooremate poiste seas ehk D2-klassis (s. 2003. a) on kaheksa meeskonda. A-alagrupis selgitavad reedel grupi võitja ja teise asetusega poolfinaali pääseja Riia VEF/Kekava ja Tallinna RIM/TTÜ, kes avapäeval mõlemad said kirja kaks võitu. B-alagrupist pääses võitjana poolfinaali Salva/Tartu Rock. Teise poolfinalisti selgitavad reedel Kohtla-Järvel Rujiena ja T. Soku KK. Samas on reedel kavas ka poolfinaalid. Just selle vanuseklassi medalimängudega alustatakse laupäeval kell 9 Jõhvi spordihallis medalimängude päeva.

Võistluse ajakava ja tulemuste kohta saab infot aadressidelt www.johvisport.ee ja www.hito.ee.

Eelmine:
Järgmine: