24.08.2013
Firmasisesed

Jõhvi/Järve karikal on ees otsustav päev

Neljapäeval kolmes Ida-Virumaa omavalitsuses alanud rahvusvahelisel noorte korvpalliturniiri Jõhvi/Järve karikas oli reedel kavas lisaks rohkem kui 50 mängule ja juubeliturniiri pidulik avamine.

Jõhvi vallavalitsuse esindaja Anne Uttendorfi, Jõhvi vallavolikogu esimehe Kaarel Pürgi ja Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjovi sõnavõttude järel kuulutas Ida-Virumaa kesksel platsil, maavalitsuse hoone ees asuval Jõhvi keskväljakul enam kui 300 korvpalluri ees võistluse avatuks Jõhvi spordijuht Erich Petrovits. Viiendat aastat koos peetava turniiridest kannab eraldi arvestuses Jõhvi Cup järjekorranumbrit 20 ja Järve karikas peetakse 15 korda. Turniiril osaleb 50 võistkonda Venemaalt, Lätist, Poolast ja Eestist.

Seitsmest vanuseklassist kõige vanemate, A1-klassi (s. 1995. a) tabelis on enne viimast võistluspäeva esikoha konkurentsi jäänud kaks klubi, kes kevadel samas vanuseklassis jagasid Eesti meistrivõistlustel kõige kirkamat karva medali – KK HITO/Jõhvi SK ja Salva/Tartu Rock. Kusjuures favoriidiks võib lugeda Olari Naritsa juhendavat Tartu meeskonda, kes selle aastakäiguga on Eestis valitsenud miniklassist alates ja ka käimasoleva turniiri tabelis on neil korvide vahe nelja võidu järel parem kui on seda idavirulastel. Kindlasti annab homne mäng esimese pildi sellest, kuidas eelmisel kolmel aastal A-klassi meistriks tulnud KK HITO/Jõhvi SK kavatseb sel hooajal Eesti tippklubide järelkasvumeeskonnale vastu hakata.

Jõhvi/Järve karika A1-klassi kolmanda koha selgitavad laupäeval KA Tallinna Kalev ja sPORTKUNDA, kusjuures kundlaastel on vaja tabelis kolmandaks tõusmiseks vastased alistada 13 punktiga, seda eeldusel, et Salva/Tartu Rock II alistab eelnevalt KA Tallinna Kalev II. Kui Kalev II peaks Rock II võitma, siis on Kalev – Kunda mängu võitja ka turniiri kolmas, seda hoolimata korvide vahest. A1-klassi mängud algavad laupäeval Jõhvi spordihallis kell 13 ja kell 14 ning on turniiri viimasteks kohtumisteks.

A2-klassis (s. 1996. a) on finaalis vastamisi Poola Elk Nenufar ja Jõhvi SK, nende omavahelise põhiturniiri kohtumises olid poolakad 46:31 paremad. Pronksikohtumises on vastamisi KK HITO ja Tarvas/Rakvere, põhiturniiril said idavirulased nelja prantslasega tugevdatud läänevirulaste üle 38:37 võidu. Medalimängud peetakse selles klassis Jõhvi spordihallis kell 11.

B-klassis (s. 1998) finaali jõudsid kaheksa meeskonna seas KK HITO/Jõhvi ja Riia Pardaugava, kes kuulusid võistluste avafaasis samasse alagruppi ja siis eestlased lätlasi võitsid 45:35. Pronksikohtumine on „Peterburi finaal“, sest vastamisi on Olimp/Kuptsini ja Kometa – alagrupis sai „komminimekaim“ „olimpismivaimu“ üle võidu 55:53.

C1-klassis (s. 2000) on endale kuue meeskonna hulgas turniirivõidu enne viimast võistluspäeva kindlustanud Kohtla-Järve SK Eola, kes teise seni kaotuseta meeskonna Riia VEF/Kekava 46:43. Kolmanda koha peapretendent on Narva Energia SK meeskond. C1-klassi mängud peetakse laupäeval alates kella 9st Kohtla-Järve kesklinna gümnaasiumis.

C2-klassis (s. 2001) on seitse meeskonda ja viie võiduga on esikoht kindel Peterburi Olimp/Kuptsini meeskonnal. Ülejäänud kahele medalile pretendeerivad KK HITO/JSK (4-1), VEF/Kekava (3-1) ja Rujiena (3-2).

D1-klassis (s. 2002) jõudsid alagrupi võitjatena finaali VEF/Kekava I ja Tallinna SK Marcus. Pronksikohtumises on vastamisi T. Soku KK ja Salva/Tartu Rock. Selles klassis on medalimängud Jõhvi spordihallis laupäeval kell 10.

D2-klassis (s. 2003) pääsesid finaali RIM/TTÜ ja Salva/Rock03, pronksi saavad lätlased, sest 3.-4., koha kohtumises on vastamisi VEF/Kekava – Rujiena. Selle vanuseklassi medalimängudega laupäeval Jõhvi spordihallis kell 9 võistluspäev algabki.

Tulemused: http://www.johvisport.ee/index.php?id=&cevent=1355&date=2013-08-23

Eelmine:
Järgmine: