25.08.2011
Firmasisesed

Jõhvi/Järve karikal kohalikud meeskonnad edukad

Jõhvis, Kohtla-Järvel ja Vokas neljapäeval alanud rahvusvahelisest korvpalliturniirist Jõhvi/Järve karikas võtab kaheksas vanuseklassis osa 58 poiste võistkonda Eestist, Lätist, Venemaalt ja Poolast.

A1 (1993+) klassis on 8 meeskonda jagatud kahte alagruppi, kust mõlemast pääseb kaks paremat poolfinaali, ülejäänud mängivad kohtadele 5.-8. A-alagrupis alustas kahe võiduga selle vanuseklassi valitsev Eesti meister KK HITO/Jõhvi SK, üks võit on kirjas Marcusel ja Riia Kekava II võistkonnal, kel aga ees reedene mäng HITOga. B-alagrupis on täiseduga liider BC Viru Basket. Reede õhtul on samas klassis kavas Jõhvi spordihallis kell 18 ja 19 ka poolfinaalid.

A2 (1995+) klassis mängivad 6 meeskonda üheringilise turniiri. Avapäeva järel on tabeli tipus kolm kaotuseta meeskonda: KK HITO/JSK, BC Tarvas/Rakvere SK ja Riia Kekava. Neist kaks viimatinimetatut on reedel vastamisi kohe päeva avamängus kell 9. HITO/JSK – Kekava mängivad homme kell 16 ja HITO/JSK – Tarvas/RSK on vastamisi laupäeval kell 14. Kõik need mängud peetakse Jõhvi spordihallis. Veidi võib esikolmiku suhtes segadust tekitada Pardaugava võistkond, kes kaotas HITOle vaid kahe ja Rakverele nelja silmaga. Lätlased Kekava ja Pardaugava kohtuvad omavahel pühapäeval kell 14.

B1 (1996+) klassis on samuti 6 võistkonda, kes mängivad üheringilise turniiri. Kahe võiduga kahest mängust alustasid Peterburi Tsentralnaja spordikool ja Jelgava, kes reedel on vastamisi kell 9 Jõhvi vene gümnaasiumis. Üks võit kahest mängust on avapäeva järel tabelis KK HITO/JSK ja BC Tarvas/RSK meeskonnal, kelle omavahelise mängu võitis 57:51 Lääne-Virumaa meeskond, kusjuures avapoolaja võitsid omakorda 34:14 idavirulased, kel nüüd vaja tõestada Jõhvi spordihallis kahe tugevama vastu. Jelgavaga kohtutakse reedel kell 15 ja Peterburiga laupäeval kell 11.

B2 (1997+) klassis on süsteem sarnane A1klassiga ehk 8 meeskonda on avaetapil jagatud kahte alagruppi. A-grupis on täisedu, kaks võitu saanud KK HITO/JSK ja sPORTKUNDA, kes kohtuvad reedel kell 13 Jõhvi vene gümnaasiumis. Samas peetakse reedel kell 17 ja kell 18 selle vanuseklassi poolfinaalid. B-alagrupist on tõenäoliselt üks poofinalistidest reedel mõlemad mängud võitnud Poola Elk. Üks võit on avapäevast kirjas Riia Kekaval ja Jelgaval, kes aga riialastele kaotas.

C1 (1998+) klassis mängivad kuus meeskonda üheringilist turniiri. Avapäeva järel on kaks võitu kahest mängust kirjas HITO/JSK ja Peterburi Frunzenskaja meeskonnal, kes omavahel mängivad laupäeval kell 13 Jõhvi spordihallis. Kahest mängust ühe on võitnud Jelgava ja Riia Kekava. Esikolmikuplaane kaalub kindlasti ka BC Pardaugava, kel seni kirjas kaks kaotust, kuid need on saadud tasavägistes mängudes seni kaotuseta meeskondadelt.

C2 (1999+) klassis on ühele Ida-Virumaa meeskonnale külla sõitnud seitse võistkonda. HITO/JSK avapäeval külalislahke ei olnud ning võideti A-grupis mõlemad mängud. Teise edasipääseja selgitavad selles grupis Peterburi Frunzenskaja ja Lääne-Virumaa „kundaskaja“ meeskonnad, kes peavad otsustava mängu reedel kell 9 Jõhvi kutsehariduskeskuse saalis. Virtuaalne edu on Venemaa meeskonnal, kes kaotas hitolastele vaid kahe punktiga, kundalased jäid hitolastele alla seitsme silmaga. B-grupis on kahe võiduga liider Peterburi Kometa, üks võit on kirjas Jelgaval ja Elgil, kes lätlastele kaotas. Surnud ringiga edasipääsemist võib veidi loota Tallinna H-Sport. C2-klassi poolfinaalid peetakse Jõhvi kutsehariduskeskuses reedel kell 17 ja kell 18.

D1 (2000+) klassis on teistest üle Riia Kekava ja Peterburi Frunzenskaja, kel mõlemal avapäeval mõlema vastase alistamisega probleeme ei olnud. Isegi ühe vastasega võrdlemisel on vahe täpselt 55 punkti – Kohtla-Järve Eolat võitsid lätlased 74:19 ja venelased 71:16. Kahe liidriga pole veel kohtunud HITO/JSK, kes aga Poola Elkile kaotas reedel 31:32, samas kui Elk jäi Kekavale alla 16:66. Seega mängitakse selles vanuseklassis esikohta otsustav kohtumine suure tõenäosusega juba reedel kell 14 Kohtla-Järve spordihoones.

D2 (2001+) klassis ehk kõige väiksemate seas on osalejaid kõige rohkem. 10 meeskonda mängivad neljapäeval ja reedel kahes alagrupis, gruppide võitjad pääsevad finaali, gruppide teised mängivad pronksile jne. A-grupis startisid kahe võiduga KK HITO/JSK ja Rock KK I/Tartu, kes omavahel mängivad reedel kell 17 Jõhvi spordihallis. B-grupis on avapäeva järel kaotuseta KK HITO/Järve ja Riia Kekava, kelle omavaheline mäng on kavas Jõhvi spordihallis reedel kell 19. Just selle klassi medalimängud juhatavad laupäeval kell 9 Jõhvi spordihallis sisse otsustava päeva.

Kokku on 58 meeskonnal kolmel päeval kavas viies saalis kavas 145 mängu.

Võistluste infoleht: http://spordihall.johvisport.ee/index.php?id=103197

johvisport.ee

Eelmine:
Järgmine: