27.08.2009
Firmasisesed

Jõhvi/Järve karika A-klassi finaalis Jõhvi ja Hito

Kolmapäeval alanud ja neljapäeval jätku saanud rahvusvahelise noorte korvpalliturniiri A-vanuseklass finaalis kohtuvad Jõhvi spordihallis reedel Jõhvi SK ja KK Hito. Medalimängud algavad reedel kell 9 Jõhvi spordihallis.

Neljapäevaste õhtupoolsete mängude pilte Anna Romanenkolt: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=1001

Reedesed pildid
Aleksandr Komðini fotod Kohtla-Järvelt: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=1000
Sportiv.ee pildid Jõhvist: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=1003

A-klassis mängivad kaheksa 1991. a ja hiljem sündinud poistest koostatud võistkonda. Finaali jõudsid kaks seni kaotuseta meeskonda. Jõhvi SK alistas alagrupis kindlalt kõik kolm vastast ning poolfinaalis käis nende jaks üle Kuremaa SKst 65:45. Rohkem rakustes on olnud maakonna eri paikade mängijatest koostatud Kohtla-Järve KK Hito, kelle suurim võit alagrupis oli 10 punkti. Ka poolfinaalis Kohtla-Järve SK Eola vastu oli Hito kolm veerandaega hädas, kuid lõpuks said hitolased siiski numbriliselt kindla 51:39 võidu. Seega finaalis Jõhvi SK ja KK Hito ning pronksile mängivad Eola ja Kuremaa. 5.-6. koha selgitavad BC Viru Basket ja Tallinna Marcus, 7.-8. koha mängus on vastamisi seni võiduta Peterburi SK nr 1 ja Haapsalu SK.

B-klassis (s. 1994. a ja hiljem) on viiel meeskonnal seljataga üheringiline põhiturniir, mille kaks paremat KK Hito ja Peterburi SK nr 1 said finaalipileti. Põhiturniiril sai Hito venelastest 60:32 jagu. Pronksile mängivad Tallinna Rim ja Riia Arkadija (põhiturniiril sai Rim Riiast jagu 56:46). Viienda kohaga pidi leppima SK Eola.

C1-klassis (s. 1996. a) olid kaheksa meeskonna seas poolfinaalid ühe regiooni meeskondade siseasjad. Ühes poolfinaalis alistas Peterburi Admiraliteiskaja esindusvõistkond oma duubli 54:23, teises poolfinaalis oli Jõhvi SK 38:31 parem KK Hitost. Seega kohtuvad finaalis Peterburi I ja Jõhvi ning pronksimängus Peterburi II ja KK Hito.

C2-klassis (s. 1997. a) oli nelja meeskonna turniiril põhiturniiri lõpuks kogunud kolm meeskonda 1 võidu ja 1 kaotuse. Lisanäitajad andid esikoha Riia Arkadijale, kes poolfinaalis alistas ka põhiturniiril kõik mängud kaotanud Tartu Rocki 59:24. Teises poolfinaalis olid vastamisi põhiturniiri teine-kolmas KK Hito ja Poola Elk. Kui alagrupis kaotas Hito poolakatele 35:42, siis poolfinaal oli ühepoolne ning Hito pääses finaali tänu 53:28 võidule. Seega finaalis KK Hito – Arkadija (põhiturniiril sai Hito 32:29 võidu), pronksi selgitavad Elk ja Rock (põhiturniiril 39:11 võit Elkile).

Põnev oli põhiturniir viie võistkonna osalusega D1-klassis (s.1998. a ja hiljem). Alles viimase kohtumise kolmepunktilise 69:66 võiduga Hito üle pääses finaali Riia Arkadija, kes kogus võrdselt kolm võitu ja ühe kaotuse KK Hito ja Tartu Rockiga. “Surnud ringis” jäi finaalist välja Rock, kes peab leppima pronksikohtumisega sPORTKUNDAga, keda Rock alistas esimeses voorus 62:46. Viies oli kõik mängud kaotanud Jõhvi SK.

D-klassis (s. 1999. a ja hiljem) on enne viimast vooru täiseduga ees Poola Elk, kes viimases voorus kohtub Tartu Rock Iga, kel seni kirjas kolm võitu ja üks kaotus. Kolm võitu ja üks kaotus on ka Tallinna H-Spordil, kel viimases voorus vastaseks seni kõik mängud kaotanud Tartu Rock IIga. Sisulises 4.-5. koha mängus on reedel vastamisi Tallinna Reko ja Narva SK Energia, kes mõlemad saanud võidu ja kolm kaotust.

Reedel on enamus medalimänge Jõhvi Spordihallis, mänge jätkub ka Jõhvi vene gümnaasiumisse. Mängupäev algab kell 9.

Kokku osaleb turniiril kuus vanuseklassis nelja riigi 36 võistkonda.

Ajakava ja tulemused: http://www.johvisport.ee/index.php?2/1199

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: