08.08.2013

Jõhvi Cup’i võrkpallis võitis Krabuli

3.augustil peetud Jõhvi Cupi võitis Krabuli võistkond.

Kuna samal ajal toimus teine võrkpalliturniir Purtses, siis kannatas selle all Jõhvi Cupil osalevate võistkondade arv. Osales ainult kolm võistkonda.

Mängisime turniirisüsteemis kahe geimivõiduni. See-eest aga olid kõik kohtumised väga tasavägised.

Loosi tahtel kohtusid esimesena võistkonnad Illuka ja Tarmukad. Esimene geim algas kohe punkt-punkti mänguga seisuni 9:9. Siis läks ette paari punktiga võistkond Tarmukad, kuid seejärel tekkis neil mängus mõõn, kus Illuka sai 5 punkti järjest ja läksid omakorda ise juhtima 15:13.

Nüüd said Tarmukad 4 punkti järjest ja jällegi juhtisid nemad. Illuka võistkonna 3 punkti järjest viigistas seisu 20:20. Edasi jällegi punktiga ees Tarmukad, kuid Illuka 3 punkti järjest viisid nad jällegi juhtima. Tarmukad viigistasid seisu 25:25. Edasi punkt-punkti mäng seisuni 28:28. Geimi
lõpus oli aga kindlam Illuka võistkond ja esimene geim neile seisuga 30:28.

Teises geimis läksid Tarmukad juhtima 7:2, kuid eduseisu ei suudetud hoida. Tekkisid mõõnaperioodid, kus Illuka sai mitmel korral 3 ja 4 punkti järjest ja teise geimi võitsid nad tulemusega 25:16 ning ühtlasi kogu mängu 2:0. Juhendi järgi tabelisse 3 punkti.

Teises kohtumises olid vastamisi Tarmukad ja Krabuli. Jällegi läksid juhtima Tarmukad 5:1, kuid Krabuli suutis viigistada seisul 14:14. Seisult 15:14 Krabuli juhtimisel said Tarmukad 4 punkti järjest ja siis veel 3 punkti järjest ja seekord nad seda eduseisu käest ei lasknud ning võitsid esimese geimi tulemusega 25:20.

Teises geimis viigiseisult 5:5 hakkas Krabuli paari punkti kaupa eduseisu suurendama ja teine geim kuuluski neile tulemusega 25:21. Kolmas geim algas Tarmukatele katastroofiliselt, kus jäädi kaotusseisu 2:7, kuid vähehaaval kosuti ja võideldi välja viik seisul 10:10. Edasi punkt-punkti mäng seisuni 13:13. Seekord olid geimi lõpus aga kindlamad Tarmukad ja võitsid geimi 15:13 ning kogu mängu 2:1. Tabelisse Tarmukatele 2 punkti ja Krabulile 1 punkt.

Kolmas kohtumine otsustas paremusjärjestuse. Esimene geim algas punkt-punkti mänguga seisuni 5:5, siis haaras initsiatiivi Illuka ja läks mõne punktiga juhtima. Krabuli ei andnud alla, viigistas seisu 18:18 ja läks ise juhtima 21:18 kui sai 5 punkti järjest. Seda edu nad käest ei lasknudki ja võitsid geimi tulemusega 25:22.

Kuigi teine geim algas punkt-punkti mänguga oli initsiatiiv juba Krabuli võistkonna käes kui said 4 punkti järjest ja juhtisid 10:5. Kuid Illuka kosus vähehaaval ja suutis viigistada seisu 20:20 kui said 4 ja 3 punkti järjest. Viik veel seisul 23:23, kuid geimi lõpus ikkagi kindlam Krabuli võistkond ja teinegi geim neile tulemusega 25:23 ning kogu mäng 2:0. Tabelisse Krabulile 3 punkti ja kokku neil 4 punkti ning turniiril esikoht.

Illukal piisas seejuures ühest geimist, et tulla turniiril võitjaks. Neil kokku 3 punkti ja teine koht ning 2 punktiga jäid kolmandaks Tarmukad.

I koht – Krabuli – Annemar Neiland, Elina Smolina, Taavi Põllu, Talis Põllu, Anton Kirilov, Ivar Mai.
II koht – Illuka – Marjaana Lepiste, Mirjam Vinkler, Triin Loorits, Jaak Kivend, Gert Niinepuu, Priit Post, Margus Hindreus, Timo Juursalu.
III koht – Tarmukad – Mari Luuk, Aime Luuk, Tarmo Tohver, Üllar Saatman, Gunnar Ord, Mihhail Jeroðenkov, Robert-Roland Uusmaa.

AIME LUUK

Eelmine:
Järgmine: