07.08.2011

Jõhvi Cupi võitis Illuka

Juba teine aasta, kus Jõhvi Cup’i võrkpallis vihm ei kimbutanud. Sellel aastal osales neli võistkonda, sest osa eelmistel aastatel sellel turniiril osalejaid võttis osa teistest turniiridest. Võistkonnad mängisid turniirisüsteemis kahel väljakul.

Loosi tahtel läksid esimestes kohtumistes vastamisi Narva VK ja Jõhvi noored ning VK VIRO ja Illuka. VIRO ja Illuka vahelised mängud on alati olnud tasavägised. Esimese geimi algul läks juhtima Illuka, mänguseis viigistus 13:13. Siis sai aga Illuka võistkond mitu punkti järjest ja võitis lõpuks geimi 25:18. Teine geim seevastu algas VK VIRO juhtimisel. Mänguseis viigistus samuti seisul 13:13. Siis sai VIRO omakorda 4 punkti järjest ja läks juhtima 17:13, juhtis veel ka seisul 22:17, kuid Illuka kosus jällegi ja sai ise 5 punkti järjest ning seis viigistus 22:22. Seis oli viigiline ka seisul 23:23, kuid lõpus oli kindlam Illuka ja võitis geimi 25:23 ning kogu mängu 2:0. Narva VK seevastu Jõhvi noorte võistkonna alistamisega, kes olid tulnud sellele turniirile kogemusi saama, probleeme ei tekkinud – geimid 25:7 ja 25:9.

Järgmises voorus olid vastamisi Narva VK ja Illuka ning VK VIRO ja Jõhvi noored. Ka VK VIRO võitis Jõhvi noorte võistkonda tulemusega 2:0 (25:14; 25:8). Turniiri kõige tasavägisem kohtumine oligi Narva VK ja Illuka võistkondade vahel. Kui esimeses geimis ei saanud Illuka oma mängu käima ja kaotas selle 11:25, siis teine geim oli hoopis vastupidine. Narvakad lootsid ka selle geimi kergelt kätte saada, kuid selleks geimiks Illuka kogus end ja geim algaski hoopis tasavägiselt. Illuka läks nii hoogu, et sai 6 punkti järjest ja läks juhtima 9:3. Narva polnud veel alla andnud ja sai ise 7 punkti järjest. Seis viigistus 15:15, kuid geimi lõpus sai Illuka jällegi 5 punkti järjest ja seda edu nad käest andnudki, ning võitsid selle geimi 25:19. Kolmanda geimi alguses oli initsiatiiv Illuka võistkonna käes ja nad läksid juhtima 6:3. Viik saabus seisul 9:9, siis läks Illuka jällegi juhtima 14:10, kuid Narva viigistas seisu 14:14. Geimi lõpp oli närviline ja selle võitis Illuka 16:14. Loomulikult tahavad kõik võita, kuid oma emotsioone tuleb siiski korrektsemalt välja elada. Au tuleb anda teiste alade esindajatele – nii mängis Illuka võistkonnas tublilt meie maakonna tuntud suusataja Timo Juursalu.

Viimases voorus kohtusid Illuka ja Jõhvi noored ning VK VIRO ja Narva VK. Kuna narvakate jaoks oli karikas läinud, siis seda kohtumist mängiti natuke tujutult, kuigi esimese geimi nad võitsid suurelt 25:15. Teine geim algas küll narvakate väikese eduga, kuid VK VIRO viigistas seisu. Ja geimi lõpp kulgeski punkt-punktilt. Seisul 23:23 olid narvakad ikkagi kindlamad ja võitsid ka teise geimi 25:23. Illuka võits Jõhvi noori 2:0 (25:11; 25:16).
Võistkondade koosseisud:
1. Illuka: Geneli Tõruke, Marjaana Lepiste, Jaak Kivend, Timo Juursalu, Priit Post, Üllar Saatman
2. Narva: Valentina Parubtðiðena, Viktoria Makarenko, Georgi Korotkov, Vadim Nikolajev, Ilja Jegi, Aleksandr Kostjukevitð
3. VK VIRO: Aljona Tumanova, Jana Borissova, Pavel Andrejev, Anatoli Komissarov, Nikolai Lillo, Paavel Vähk
4. Jõhvi noored: Reelika Borman, Carolin Mesi, Kenno Raamat, Keio Raamat, Indrek Tauts, Janar Jakovlev, Fred Sarap

Kohtunikud: Ülo Raidma, Viktor Predbannikov
Peasekretär Aime Luuk, sekretär Jaak Rooden

AIME LUUK

Eelmine:
Järgmine: