06.08.2006
Sõudmine

Jevgenia Rõndina krooniti juunioride maailmameistriks (lisatud pildilink)

Amsterdamis toimunud U18 maailmameistrivõistlustel kirjutati Eesti sõudespordiajalukku mineva päevana sai kirja laupäev, 5. august mis tõi Eestile teise ja kolmanda juunioride maailmameistri. Tüdrukute paarisaeru kahepaadil tegid kullasõitu pärnulanna Kaisa Pajusalu ja narvalanna Jevgenia Rõndina.

Finaalis rivistusid üles Kanada (Lauren Hutchins-Sarah Graham), Poola (Marta Betlejewska-Kamila Socko), Saksamaa (Julia Lepke-Christin Fernitz), Rumeenia (Ionela Curelet-Christine Ilie), Austria (Lisa Farthofer-Christine Schoenthaler) ning Eesti.

Pajusalu-Rõndina kui ennustatud kullafavoriidid alustasid sõitu ülivõimsalt, juhtides 500 meetri peal juba ligi kolme sekundiga. Järgnesid Poola ja Austria. Poolel distantsil oli eestlannade edumaa lähimate jälitajate ees juba kahe paadi pikkune ning see vaid suurenes. Meie neidude imeline, maailmameistriks tuleku sõit, kestis võimsalt lõpuni ning ideaalsetes sõudmistingimustes fikseeriti ajaks suurepärane 7.09,00. Teisena lõpetanud Austria saabus alles seitse sekundit hiljem (7.16,32) ning pronksile sõudnud Rumeenia sai kirja 7.17.53.

Juba kaks nädalat tagasi U23 maailmameistrivõistlustel endast neli-viis aastat vanematega võisteldes saavutatud üllatuslik viies koht andis märku, et alles sel kevadel ühinenud Pärnu-Narva duett on tõusnud hiilgevormi ning asetas nende õlgadele omaealiste tiitlivõistluste favoriidi koorma.

Varem on kahel korral ühepaadil U18 vanuserühma maailmameistriks kroonitud narvalane Leonid Gulov.

Pilte MMist saate vaadata aadressilt http://www.soudeliit.ee/index.php?newsID=318

Soudeliit.ee
 

Eelmine:
Järgmine: