25.08.2008
Jalgrattasport

Jalgratturite võistlussuvi on kõrgpunktis

Rõuges peeti 23. ja 24. augustil Eesti meistrivõistlused jalgratta maanteesõidus noorte ja seenioride vanuseklassidele. Sama võistlus toimus mullu Ida-Virumaal Iisakus ja Mäetagusel. Meie maakonna klubidest osales seal Sundstrand-Jõhvi RK ja Narva Energia jalgratturid. Sundstrandi noored alustasid Võrumaal treeninglaagrit juba 19. augustil ning osaleti ka 95 km pikkusel Võru Rattarallil.

Võru Rattaralli

Võru Rattaralli trass kattus osaliselt Eesti meistrivõistluste rajaga ja nii said sportlased Lõuna –Eesti maastiku jalgadesse. Võru Rattarallil sõideti taas aktiivselt kuid grupist suutis lõpuks eralduda kolmel mehel. Võidu võttis ajaga 2:16.29 taas Jaan Kirsipuu 6 sekundilise eduga Allan Orase ees, kolmas oli 11 sekundilise allajäämisega Ekke Piirisild, kes oli ka parim juunior. Peagrupp kaotas võitjale 1 minuti ja 40 sekundiga. Siin lõpetasid kõik Jõhvi Sundstrandi jalgratturid; 22 Peep Kivil , 50 Tauri Selder ja väikese kukkumise läbi elanud Reijo Peenema 54 kohaga. Parim naine oli äsja olümpiamängudelt naasnud Grete Treier saades kokkuvõttes seitsmenda koha ja edestas teiseks tulnud Sundstrandi naist Maris Nurme pea 25 minutiga. Nurm oli üldarvestuses 89-s.

Noored võistlesid 40 km pikkusel matkasõidul, kus Jõhvi klubi parimana sai Madis Kolli 11. koha. Kristel Koort oli N16 vanuseklassis teine.

Eraldistardiga sõit

Eraldistardiga sõidus esinesid Jõhvi Sundstrandi noored tagasihoidlikult. M14 vanuseklasis sai Ainar Elberg 10 km sõidus ajaga 17.18,4 -ga 12 koha. Võitjale Oskar Nisule kaotas ta 2 minuti ja 35 sekundiga. Meie maakonna parim oli, aga Aleksandr Pavlov Narvast, kes edestas Eelbergi 0,8 sekundiga. Aasta noorem Kaspar Tamm sai 44 osaleja seas 24. koha.

M16 vanuseklassis oli Madis Kolli 15 km distantsi ajaga 25.39,2-ga kolmekümmnes.Võidu võttis Pärnu Kalevlane Timmo Jeret 21.30,2-ga. Parima Ida-Virumaa sõitja oli 28 kohaga narvalane Sergei Issakov. Võistlejaid oli siin 41.

Tüdrukute vanuseklassides oli konkurents tunduvalt väiksem kui seda oli poiste omas. N14 vanuseklassis kus võisid osaleda ka N12 vanuseklassi tüdrukud sai kümmne osaleja seas ülivõimsa võidu Sirje Lepik Tartust. Ta läbis 10 km distantsi 17.59,2. Meie  makonna parimad olid Sundstrandi tüdrukud Janely Sojone (19.55)  ja Laura Kuusemets 5 ja 6 kohaga. Neid jäi omavahel lahutama kaks sekundit. Sojone kaotas kolmandale kohale 23 sekundit. N16 vanuseklassis sai jõhvilanna Kristel Koort kaheksa lõpetaja seas kuuenda koha. 10 km läbis ta 18.16,6-ga. Võitja oli siin pärnulanna Silvia Lippe 17.21-ga.

Vastupidiselt noortele õnnestus seenioridel Rõuges eraldistardiga sõit hoopis paremini. Sport klassis kus võistlevad ilma eliidi litsentsita kuni 30 aastased mehed sai Sundstrandi klubi esinav püssilane Reijo Peenema teise koha. Võitjale Siim Vinterile kaotas ta 1 minuti ja 51 sekundiga. Peenema läbis 20 km distantsi 33.17-ga. Sport klassis osales viis võistlejat.

Seenior 1 vanuseklassis (mehed 30-40 aastased ilma eliidi litsentsita) sai Peep Kivil 20 km distantsil kolmanda koha. Võidu sai siin Aivar Ree Pärnust, tema ajaks märgiti 28.32. Teiseks tulnud Magnus Kruusemann Tallinnast kaotas talle 31 sekundiga ja Kivil omakorda täpselt minutiga. Osalejaid oli seenior1 klassis 22.

Grupisõidus Kristel Koort kolmas

Päev hiljem peetud ühisstardiga sõitudes sai Jõhvi Sundstrand klubi ajaloo esimese medali noorte maanteesõidus. N16 vanuste tüdrukute 21,5 km sõidus mis lõppes grupifiniðiga sai Kristel Koort kolmanda koha. Ülinapilt edestasid teda Tallinna CFC neiud Daisi Rist ja Triin Gede. Protokolli kanti kõigile üks aeg 40.20. Selles vanuseklassis lõpetas kaheksa neidu.

N14 vanuseklassis Sundstrandi ainus esindaja Janely Sojone kukkus, aga vaatamata saadud traumale ja grupist maha jäämisele suutis ta vapralt lõpuni sõita ja protokoli kanti talle kuues koht.

Noormehed esinesid aga tublilt ja M14 vanuseklassis sai Ainar Elberg 8 koha ja lõpetas peagrupis kus sõideti kohtadele kolandast kuni 12 kohani. Eesti meistriks tuli 43 km pikkusel distantsil Vändra noormees Kristen Kivistik  Aksel Nõmmele ees, need kaks suutsid ka teistelt 37 sekundiga eest ära sõita ning lõpuajaks märgiti neile1:13.09.
Kaspar Tamm sai 27 lõpetaja seas 23 koha.

M16 vanuseklassis tegi oma elu parima sõidu Madis Kolli kes suutis 64,5 km pikkusel sõidul püsida peagrupis ja sai 17 koha.Madis Kolli sai võitjaga sama aja (1:46.31).
Võidu võttis 40 võistleja seas Saaremaa noormees Jörgen Matt.

Peenema Eesti parim sportklassis

Seenioride võistlusmaa pikkuseks oli 86 km. Sportklassis tuli Eesti meistriks Reijo Peenema kes finiðiheitluses edestas oma konkurente Tallinnast Rain Vestmanni Ja Indrek Andot. Reijo Peenema on seega 2008 aasta Eesti edukaim maanteerattur sportklassis. Seenior 1 vanuseklassis sai Peep Kivil viienda koha

Rõuges peetud Eesti meistrivõistlustega kus saadi kokku neli medalit võivad Sundstrandi jalgratturid üldiselt rahule jääda sest enamus noori võistlesid maanteesõidus üldse esimest korda. Sellel  aastal on Eesti maanteevõistlustest pidamata veel vaid Tallinna Rattaralli

PEEP KIVIL
Jõhvi RK- Sundstrand

Eelmine:
Järgmine: