03.05.2010
Jalgrattasport

Jalgratturid Toilas ja Aegviidus

2010. aasta Team Rattapood cupi mägirattasari alustas oma järjekordset hooaega 1. mail Toilas. Rajameister Tiit Pekk koos oma meeskonnaga oli taas valmistanud ette mägiratturitele meelepärase ja huvitava 4,1 km pikkuse võistlusraja, kus oli viis korraliku tõusu ja tehnilisi laskumisi.

Eliitmeeste ja M18 stardis oli pea kogu Jõhvi Investment Agency meeskond, sest koduetapi võit taheti kindlasti koju jätta. Võit ka koju jäi ning see tuli ülivõimsa eduga, kuna konkurents väga tihe polnud. Kaksikvõit läks Voka meestele, vendadele Taavi ja Tauri Selderile. Paraja vahega oli kolmas Riivo Schumann, kes suutis poolel maal kandadelt raputada tallinnlase Magnus Krusemanni.

Pea poole ringiga kaotasid neile viiendana Peep Kivil ja Paul Nestor. Nestor sai ülivõimsa võidu M18 vanuseklassis ning asus peale esimest etappi nii nagu ka Taavi Selder seda sarja juhtima. Esikuuikus oli siis viis Investment Agency jalgratturit.

Naiste eliitklassi võidu tõi Jõhvi klubisse Maris Nurm, kelle edu teiste ees oli mäekõrgune. Järgmine Team Rattapood cupi etapp toimub eeloleval pühapäeval Keila terviseradadel. Pikemalt loe Toila etapi kohta www.jrk.ee

Elion Cup algas Aegviidus

Pärast laupäevast Toila etappi sõitis Investment Agency Team Aegviidusse, kus avati 2010. aasta Elion Estonian cupi hooaeg. Aegviidusse oli kokku tulnud taas üle tuhande jalgratturi, kes asusid mõõtu võtma 60 km pikkusel küllalt raskel distantsil. Liidergrupp eraldus üsna võistluse alguses kui jalgratturitel tuli joostes läbida 20m pikkune mudatakistus. Võidu võttis vanameister Jaan Kirsipuu CFC-st.

Investment Agency meeste parimana oli Riivo Schumann 20. Mees oma tulemusega rahul ei olnud, sest viimastel kilomeetritel ta esimene ratas libises ning kukkus ja selle nahka läks teoreetiline esikümmne koht. Super sõidu tegi meeskonna vanim liige Raivo Sala kes sõitis välja 26 koha ning oli M40 arvestuses viies.

Võiskonna kuulsaim mägirattur Taavi Selder pidi leppima 28. kohaga. Tema endi sõnul vorm veel hea ei ole. Ebaõnne mees oli ka Tauri Selder kellel purunes üsna distansi alguses kett ning lõpuprotokolli märgiti Taurile 60. koht. Teiste Investment Agency sõitjate olid: 90. Kristjan Koppel, 114. Peep Kivil, 271. Arvo Sala, 286. Paul Nestor.
Meeskondlikult on Investment Agency Team 5842 punktiga viies.

Naiste arvestuses pidasid taas pingelise duelli Grtete Treier Tartu ÜASK-st ja Maaris Meier Pro Shopist.Kolmanda koha sai lätlanna Ivanda Eiduka ning neljas oli veel üks lätlanna Lelde Tipane ja väga tugeva sõidu teinud Investment Agency neiu Kristel Koort oli viies naine ning N23 vanuseklassis võitis ta järgnevat konkurenti juba 2 minuti 27 sekundiga. Üldarvestuses sai Kristel Koort ajaga 2:37.18 317. koha. Tallinna maratoni põhidistantsi lõpetas 929 jalgratturit.

MARIS NURM

Eelmine:
Järgmine: