13.05.2007
Jahilaskmine

Jahilaskmisvõistlus möödus Veikko Tihvani taktikepi all

Nädalavahetusel Avinurme lasketiirus toimunud Ida-Virumaa meistrivõistlustel jahilaskmises võidutses kõigis kolmes harjutuses veel juunioride klassi kuuluv Veikko Tihvan.

Haavlipüssist (harjutus S25 ja CSP25) laskmises oli Sonda vallas elava Tihvani võidusumma 42 märki 50st võimalikust, teise koha jättis 39 tabamusega Ida-Virumaale Avinurme kohalik laskur, samuti juunioride klassi kuuluv Andrus Tooming. Üldjärjestuses viies, kuid idavirulastest kolmas oli 38 tabamust kirja saanud Üllar Rego Lüganuselt. Juunioridest oli kolmas Martin Oja, Ida-Virumaa veteranidest oli selles harjutuses parim Karl Kärner.

35 meetri kauguselt jahipüssist laskmises (harjutus JM) oli Tihvani võidutulemus 88 silma 100st, kusjuures 12 lasku 20st andsid sportlasele maksimaalsed viis silma. Idavirulastest teine oli üldjärjestuses neljanda koha saanud Tambet Leinbock Sondast, kes sai kirja 82 silma, kusjuures ta alustas nulli ja ühega, kuid lõpuks kogunes tal viieseid tabamusi koguni 13. Idavirulastest kolmas ja veteranidest parim oli üldjärjestuses üheksas olnud kohalik laskja Reinhald Sild.

Jooksva metssea harjutuses (VJM; lastakse 50 m kauguselt) saavutas Tihvan hooaja algusest ja ühest “nullist” hoolimata meistrinormi tähistava 180 silma 200st. Lähim konkurent jäi maha kuue silmaga. Ka selles harjutuses oli Tihvani järel paremuselt teine idavirulane neljas – 170 silma sai kirja Kaldi Pikas Tudulinnast. Idavirulaste arvestuses oli kolmas kohalik laskja Sulev Tooming, kes 154 silmaga saavutas üldarvestuses kaheksanda koha. Veteranidest oli parimana Vello Kolk 136 silmaga kümnes.

Kokku osales võistlusel ligi 60 laskurit Ida-Virumaalt, Pärnust, Võrust, Tartust, Paidest ja Raplast. Enim osalejaid (42) oli haavlipüssist laskmises, harjutuses JM oli 20 ja harjutuses VJM 22 osalejat.

Võistluse protokoll: https://sportiv.ee/protokoll/ivmv_jahil_240307.htm

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: