23.05.2007
Petank

Ivar Viljaste tegi ajalugu

Ivar Viljaste võitis teisipäeva, 22. mai õhtul esmakordselt toimunud Ida-Virumaa meistrivõistlused petangi tulistamisharjutuses.

Pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=176

Tulistamisharjutus on üks kahest alast, millespetangis selgitatakse ka maailma ning Euroopa meistreid (teine ala on triomäng).

Esimeseks maakonna meistriks tuli Ivar Viljaste, kes eelvoorust sai 14 võistleja seast veerandfinaali kolmanda tulemusega (14 punkti), veerandfinaalis sai ta 16, poolfinaalis 21 ja finaalis 20 punkti.

Finaalis pidi ta paremust tunnistama Tõnis Neiland, kes sai finaalis 14 punkti. Samas jäi Tõnise kontosse päeva parim tulemus 25 punkti, mille ta tegi poolfinaalis. Selle harjutuse maailmarekord on 62 punkti.

Kolmanda koha sai Lemmit Toomra, kes pronksimängus alistas 18:10 Enno Konsa, kes eelvoorus oli 20 punktiga parim.

Järgnevad kohad: 5. Tanel Vähk, 6. Elmo Lageda, 7. German Terehhov, 8. Rene Kundla, 9. Vladimir Ogneðtðikov, 10.-13. Sirje Viljaste, Aarne Välja, Priit Purka ja Rutt Voldek.

Samas peeti ka asetamisvõistlus, mille võitis Tanel Vähk Rene Kundla, Enno Konsa ja Aarne Välja ees. Järgmised kohad: 5. Tõnu Kapper, 6. Vladimir Ogneðtðikov, 7. Ivar Viljaste, 8. Lemmit Toomra, 9. Tõnis Neiland, 10. Sirje Viljaste, 11. Elmo Lageda, 12. Rutt Voldek, 13. Priit Purka, 14. German Terehhov.

Järgmine Ida-Virumaa petangivõistlus toimub laupäeval, 26. mail kell 10 Kohtla-Järve Järve gümnaasiumi staadionil, kui jagatakse ka maakonna reitingutabeli punkte. Kavas on üksikmäng ja võistluste nimetuseks Kohtla-Järve  lahtiste karikavõistluste viimane, kolmas etapp.

Pühapäeval, 3. juunil kell 10 peetakse samas Ida-Virumaa karikavõistlused, mis on ühtlasi Eesti esiliiga Idaregiooni esimeseks osavõistluseks.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: