14.09.2015
Jalgpall

Irbise variandid on Kuressaarde minek või teine liiga

Eesti Jalgpalli Liidu avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Mihkel Uiboleht kinnitas Soccernet.ee-le, et Kiviõli Irbis peab kolmapäeval Kuressaarde minema, vastasel juhul ootab neid ees teine liiga.

Kiviõli Irbis ei suutnud nädala eest laupäeval Vändrasse mänguks koosseisu kokku saada, kuigi Uibolehe sõnul tuli liit juba siis neile vastu. “Me muutsime juba erandkorras ja Irbise palvel mängu Vändraga, aga see muudatus ei toonud midagi positiivset kaasa teatavasti, sest see mäng, olgugi et nädalavahetusel, jäi ära,” rääkis ta. Reglement näeb ette, et kahe loobumiskaotuse järel meeskond diskvalifitseeritakse liigast – järgmine Irbise mäng on aga kolmapäeval ja Kuressaares, sinna on vaja kindlasti kohale minna. “Irbis teab, et nende järgmise mängu aega ei muudeta ja on seda aktsepteerinud.”

“Irbist on jalgpalliliit alates hooaja algusest, õieti juba enne hooaega, aidanud, et nad saaksid hooajale vastu minna. Probleem ei ole mitte nädalapäev ega mängugraafik, vaid komplekteeritus, sest paljudel mängudel on nad napilt 11 mehega, on ka vähemuses mänginud, ja pole suurt vahet nädalapäeval või kodu/võõrsilmängul,” tõdes Uiboleht. Kui kolmapäeval Irbis Kuressaarde ei ilmu, siis ootab neid ees automaatne disklaff, ülejäänud mängude eest loetakse Kiviõlile kaotus ja tabelisse märgitakse -:+. “Järgmisel aastal saab võistkond alustada aste madalamalt, kui see liiga, kuhu nad oleksid langenud ehk antud juhul II liigast,” kinnitas Uiboleht.

soccernet.ee

Eelmine:
Järgmine: