27.04.2010
Jalgrattasport

Investment Agency Team alustas hooaega Saaremaal

17. aprillil avati Saaremaal Kuressaares Eesti jalgratta maanteesõidu hooaeg. Kavas oli Eesti meistrivõistluste I etapp tänavasõidus. Üldse sõidetakse tänavasõitudel e. kriteeriumis neli etappi kus arvesse läheb kolm paremat tulemust.

Kuressaaares oli korraldaja klubi Viiking valmistanud ette täiesti uue ringi mis kulges hästi kitsastel tänavatel ja kus jalgratturitel tuli võtta mitu 90 kraadist kurvi. Loomulikult ei puudunud Kuressaares kõva jahe tuul mis seal vist ei vaibu kunagi. Jõhvi Jalgrattaklubi esineb sellel aastal peasponsori Investment Agency nime all ja oli Saaremaal esindatud peaaegu igas vanuseklassis.

Meie parim Tauri Selder

Meeste ja U23 põhisõidus esindasid Jõhvi meeskonda Tauri Selder, Allar Karu ja Riivo Schumann . Üldse oli stardis üle 40 jalgratturi.
Soolosõidu tegi Saaremaa mees Rigo Räim kes kihutas juba võistluse alguses teistel eest ja korjas enamuse punktidest ja võitis loomulikult ka lõpufiniði. Lahjemad punktid jagasid omavahel Räime jälitanud neljamehelin grupp.
Peagrupis aktiivselt sõitnud Allar Karu ja Tauri Selder said lõpuks vastavalt 16 ja 15 koha, Selder oli U23 arvestuses seitsmes. Riivo Schumann tundis ennast halvasti ja katkestas.

Kristel Koort oli kolmas

Naiste ja N18 võidusõidus tegi võimsa come backi tartlanna Grete Treier kes sõitis analoogselt meeste sõidule teistelt eest ja võitis ülivõimsalt.
Ülejäänud kohad jagati grupifiniðis kus kõige teravam oli Daisi Rist KJK-st temale kuulus võit N18 vanuseklassis.
Väga aktiivse ja hea sõidu tegi Kristel Koort kes suutis sõita kogu aeg heal positsioonil ja saavutas üldarvestuses 6 koha ning N18 vanuseklassis oli ta kolmas.
Maris Nurm sai 10 koha.

Noortele kaks poodiumikohta

Noorte vanuseklassides suutsid kolme parema hulka sõita Marten Jõeäär M12 vanuseklassis kus talle kuulus kolmas koht ja Laura Kuusemets sai N14 vanuseklassis teise koha. Selles vanuseklassis oli kohal kahjuks vaid kaks sportlast.
Janely Sojone oli N16 vanuseklassi neljas, Ainar Elberg M16 klassis kaheksas, kus juures Ainar suutis võita lõpufiniðis peagrupi. Paul Nestorile kuulus meesjuunioride arvestuses 13-22 koht.

Saaremaa Audi GP-l kaks meest esikümmnes

Pühapäeval võttis Investment Agency team osa 75 km pikkusest grupisõidust mis kandis Ülo Arge – Audi GP nime.
Võistlus toimus Sõrve poolsaarel ja terve sõidu vältel puhus kõva küljetuul mis lagundas suure grupi osadeks.
Väga head sõitu näitasid meie eliitratturid kes olid hästi taastunud tänavasõidust ja suutsid püsida grupi eesotsas
Kahjuks ei suutnud meie sõitjad olla esimeses seitsmemehelises jooksikute grupis sest just nemad jagasid omavahel poodiumi.
Investment Agency sõitjad jõudsid pärale jooksikutest minuti jagu hiljem ja Allar Karu ning Riivo Schumann finiðeerusid peagrupis teise-kolmandana. Lõppkohtadeks jäid neile 9 ja 10. Tauri Selder oli 37. Raske võidusõidu lõpetas sajast startinust vaid 70.

PEEP KIVIL
JRK

Eelmine:
Järgmine: