01.08.2010
Auto-Moto

Indrek Mägi võitis Kiviõli Motofestivalil soolode öökrossi

Sellel nädalavahetusel Kiviõli Motofestivalil peetava soolode krossi võitis
Indrek Mägi. Lisaks soolode võistlusele korraldatakse Kiviõlis ka
külgkorviga krossitsiklite maailmameistrivõistluse etapp, mille finaalsõidud
toimuvad täna.

Soolode vaatemängulises krossisõidus, õhtupimeduses spetsiaalselt valgustatud rajal, võis näha suurt osa Eesti paremikust. Soolosõidu finaalkohad mängiti välja päeval suurel rajal toimunud kahes võistlussõidus, mille tulemusena sai nende põhjal finaali 12 sõitjat.

Kahes finaalisõidus parima tulemuse näitas Lauri Lehtla, kellele aga hingas väsimatult kuklasse Indrek Mägi. Kolmandas finaalsõidus edestaski Mägi lõpuks Lehtla ja viimane pidi leppima teise kohaga, kuna viimases sõidus teenis ta välja alles üheksanda aja, mis saigi võistluse suursoosikule saatuslikuks.

Kolmandaks sõitis end Toomas Triisa. Esikuuikusse mahtusid veel Jüri Triisa, Eeli Takatalo ja Heido Havam.

Lisaks soolosõitjatele toimusid laupäeval ka külgvankrite kvalifikatsioon ning mitmetuhandepealisele publikule tegid hullumeelse esituse mäkketõusjad. Eesti kuulsaima tehismäe mäkketõusuvõistluse “Kiviõli mäekuningas 2010” võitis Riho “Lärm” Kollist. Võitluse käigus üritati kiiruse peale jõuda 90 meetrise Kiviõli tuhamäe tippu. Läbitava raja pikkus ulatus 250 meetrini. Kiviõli tehismägi lõi võimaluse väga põneva raja kujundamiseks ja mitte iga võistleja ei suutnud päris mäe tippu sõita.

Vaatamata sellele, et raske majandusolukorra tõttu oli osa Eesti mäkketõusjaid sunnitud hooaja vahele jätma, oli Kiviõlis stardis ikkagi ligi 20 sportlast. Korraga pääses rajale kaks võistlejat, kes startisid üks-ühe vastu, kuni lõpuks jõudsid finaali kaks parimat: Billy Toomla ja Riho Kollist, kes pingelises duellis selgitasidki “Kiviõli mäekuningas 2010”
võitja. Mäng käis kümnendiksekundite peale.

Kuigi mõlemad finalistid läbisid ilusti 250-meetrilise raja ja jõudsid Kiviõli tuhamäe tippu, osutus parimaks ikkagi Riho Kollist, kes näitas paremat aega. Mäe vallutamiseks kuulus Rihol 37,5 sekundit. Billy Toomla kulutas mäkke sõitmiseks aga 37,828 sekundit ning jäi teiseks.

Pühapäeval sõidetakse Kiviõlis külgvankrite finaalsõidud. Suurim päeva intriig seisneb selles, kas seitsmekordne maailmameister Daniel Willemsen suudab
Kiviõli etapil võidu ära vormistada või jõuavad esimestena finiðisse valitsevad maailmameistrid, Läti-Belgia segapaar Joris Hendrickx ja Kaspars Liepins. Laupäevases kvalifikatsioonisõidus näitas Willemseni-Eggink”i meeskond parima tulemuse.

Finaali pääses ka neli Eesti meeskonda: Gert Gordejev/Maarek Miil, Urmas Sugasep/Madis Lina, Ülar Karing/Juhan Paabstel, Kert Vaarik/Erkki Kõiv ning kaks Eesti-Läti segameeskonda: Margo Sonn/Elvijs Mucenieks ja Tanel Reesna/Ilvars Amelkins.

Külgvankrite MMi kvalifiktsiooni pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=1486
Soolode pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=1487

Võitja selgub kell 17.00.

Külgvankrite MM-etapi finaali ajakava:

11.00 – 12.00 Autogrammisessioon suure telgi ees ja võistluste pidulik
avamine

13.30 – 14.00 Külgkorvide MM-etapi 1. sõit

16.00 – 16.30 Külgkorvide MM-etapi 2. Sõit

17.00 Võitjate pidulik autasustamine ja seejärel
pressikonverents

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: