24.08.2011
Lauatennis

In memoriam: Roman Vassiljev

18. augustil lahkus ootamatult meie hulgast teenekas Narva Paemurru Spordikooli treener Roman Vassiljev.

Roman alustas lauatennisega 8 aastaselt, kui läks Leningradis treeningule Valentina Sesjuki juurde. Treener iseloomustas Romani kui väga kohusetundlikku ja edasipüüdlikku noormeest, kellel alati oli treeningpäevik korralikult täidetud. Koolis oli Roman väga hea õpilane. Kuna ta suhtus treeningutesse tõsiselt, siis sai temast ka hea mängija. Ta võitis “Dünamo” võistkonnas mitmeid medaleid üleliidulistelt turniiridelt ja täitis ka meistrikandidaadi normatiivi.

Rohkem huvitas Romani siiski treeneritöö. Seepärast läks ta peale Leningradi Polütehnilise Instituudi lõpetamist edasi õppima Leningradi Lesgafti nim. Kehakultuuriinstituuti. Ja kui ta 1986.a. sai Eestist pakkumise tulla Narva lauatennist arendama, ei mõelnud ta kaua. Kõigepealt moodustas just tema meie esimese profimeeskonna, kuhu kuulusid mängijad ka Leningradist. Narva võistkond on ka ainuke, kes osalenud Eesti meistrina Euroopa karikavõistlustel. Romani head mängutaset näitab aga see, et ta ise lõi kaasa Austria klubi vastu kolmanda mängijana. Seda mängu tuli Narva saali tookord jälgima rekordarv pealtvaatajaid.

Tänaseks on Narva Paemurru Spordikool meie kõige edukam kool ja kõige suuremad teened selles on kahtlemata Romanil. Tema juhendamisel on saavutatud suurt edu ja Euroopa noorte meistrivõistlustel on suurem enamus Eesti võistkonna esindajatest juba aastakümneid Narvast. Kõikide koondislaste üleslugemine läheks siin pikaks.

Tänu Romanile sai loodud sild Peterburgi ja Eesti vahel. Siia hakkas tulema palju mängijaid ja Narva Jõuluturniir muutus väga populaarseks just tänu Romani eestvedamisele. Mitmed Venemaa mängijad mängivad siiani meie liigades tänu Romani soovitustele.

Suur töö sai Romanil tehtud, kuid ei ole saladus, et ta unistas rohkemast. Kahjuks jäi see töö pooleli… Lahkus hea mängija ja suurepärane treener.

Kõik lauatennisesõbrad tunnevad suurt kurbust ja puudust Romanist. Pinksikeskus avaldab ka omalt poolt sügavat kaastunnet lähedastele.

Eelmine:
Järgmine: