04.11.2009
Judo

Тimur Alikhanov tuli taas meistriks

Kahe päeva vältel toimusid Võrus Eesti dþuudomeistrivõistlused täiskasvanutele ning B-vanuseklassi noortele (1995.-1997. aastal sündinud atleedid), kus said medaleid ka kahe Ida-Virumaa klubi – Kohtla-Järve Afina ja Narva Buffen-Do sportlased, kirjutab Põhjarannik.

 

KAST

Ida-Virumaa sportlaste tulemused Eesti dþuudomeistrivõistlustel

Мehed:

-66 kg (15 osalejat): 3. Nikita Lopouhhov, 3. Ivan Novitski (mõlemad Narva Buffen-Do)

-73 kg (22): 3. Orhan Bairamlõ (Kohtla-Järve Afina)

-90 kg (9): 1. Тimur Alikhanov (Afina)

-100 kg (9): 3. Мartin Kallavus (pärit Kohtla-Järvelt), 5. Мihhail Goidov (Buffen-Do)

Naised:

-52 kg (2): 1. Мarta Karpova (Buffen-Do)

-63 kg (6): 1. Julia Beþko (pärit Kohtla-Järvelt)

-70 kg (5): 2. Natalja Rak (Afina)

-78 kg (5): 3. Kersti Laar-Alikhanova (Afina)

Kuigi Ida-Virumaa dþuudokooli esindajaid oli Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel küllaltki vähe, said peaaegu kõik nad medali. Vaid kohtlajärvelase Pavel Leontjevi (-66 kg) ja narvalase Mihhail Goidovi esinemised läksid aia taha. “Pavel polnud ligi kolm aastat tõsiselt dþuudoga tegelenud ning nüüd, kui ta otsustas matile naasta, tuli tal lihtsalt funktsionaalsest valmisolekust puudu,” märkis SK Afina treener Sergei Sergejev.

Taastumine pärast pikaajalist haigust andis tunda veel ühe Afina judoka võistlustulemuses – Orhan Bairamlõ jäi esimeses ringis alla Martin Järveojale, keda ta oli varem treeningutel kindlalt võitnud. Lohutusringis näitas Bairamlõ siiski, mis puust ta tehtud on, võitis neljas kohtumises ülekaalukalt ning sai kaela pronksmedali. “Lisaks haigusele andis tunda seegi, et vastased olid hoolikamalt valitud. Näiteks raskemas kehakaalus -81 kg oleks Bairamlõl lihtsam olnud,” kommenteeris Sergejev.

Kaks medalit – hõbeda ja pronksi – tõid Kohtla-Järve klubile Natalja Rak ja Kersti Laar-Alikhanova. “Nataða kaotas tallinlanna Anna Ovtðarinkole vaid kohtunike otsusega, pärast pausi naasnud Kersti aga polnud veel tehniliselt valmis,” selgitas treener. Seekordsetel meistrivõistlustel võitsid Ida-Viru klubide esindajad ka meistritiitleid: narvalanna Marta Karpova ning Afina esindaja, Aserbaidþaanis sündinud Timur Alikhanov saavutasid oma kehakaalus ülekaaluka võidu. “Тimur võistles raskemas kaalukategoorias, kuna juba sel laupäeval peab ta üles astuma Soomes, kuid ta tegi niigi kogu esivõistluse väga kindlalt läbi – praegu ei leidu talle nendes kehakaaludes võrdset,” ütles Sergejev. Taas tunnistati parimaks Eesti mitmekordne meister, Kohtla-Järvelt pärit Julia Beþko.

13 medalit said noored

Suurema medalisaagi said Ida-Virumaa B-klassi judokad – Kohtla-Järve ja Narva esindajad võitsid ühtekokku 13 medalit. Eesti meistriteks oma kehakaalus tulid Vlas Stepanov (-38 kg), Мaksim Bajunov (-73 kg), Vitalina Katðan (-52 kg) ja Darja Silkina (-57 kg; kõik klubist Buffen-Do). Hõbemedali pälvisid Kirill Mihhailov (-46 kg; Buffen-Do) ning Afina judokad Kaspar Kert (-55 kg), Jevgeni Kuznetsov (+73 kg), Lii Tomberg (-48 kg) ja Karina Titova (-57 kg). Pronksmedali võitsid Maksim Skalikov (-38 kg; Buffen-Do), Stanislav Ðanin (-42 kg), Аrtjom Sergejev (-46 kg) ning Vladislav Tðertkov (-50 kg; kõik Afinast).

“Ausalt öeldes ootasin nii mõneltki rohkemat. Nõnda lootsin, et Tðertkov, Tomberg ja Titova suudavad oma kehakaalus võita. Vaatamata sellele, et medaleid on piisavalt võidetud, ja arvestades sedagi, et meie klubis on treenerite arv teistega võrreldes minimaalne, jätab autasude kvaliteet, nagu ka maadluse oma, paremat soovida,” tegi kokkuvõtte Afina treener Sergei Sergejev.

ALEKSEI FJODOROV
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: