20.02.2009

Ilmar Taluste sai Kohtla-Järve aukodanikuks

Ida-Virumaa spordiliidu juhatusse kuuluv Ilmar Taluste valiti Kohtla-Järve aukodanikuks.

Neljapäeva õhtul toinud linnapea vastuvõtul linna aukodanikuks pärjatud Ilmar Taluste rõhutas, et tema isikus austatakse neid kümneid kaastöölisi, kellega ta 44 tööaasta jooksul on sporti arendanud. “Kahjuks kipub ikka olema nii, et üht inimest tõstetakse esile, kuigi tegutsetud on meeskonnana,” ütles Taluste oma tänukõnes.

Taotluse anda Ilma Talustele Kohtla-Järve aukodaniku tiitel tegid riigikogu saadik Valeri Korb ja Ida-Virumaa spordiliidu esimees Valdek Murd. “See inimene on teinud väga palju, et arendada sporti nii linnas kui maakonnas,” märgib Valdek Murd. “Ta on korraldanud palju spordiüritusi. Ilmar Taluste on inimene, kellest kõik lugu peavad.”

Tänavu jaanuaris oma 70. sünnipäeva pidanud (meenutuseks galerii>>>) Ilmar Taluste on kogu elu teinud tööd spordi arendamiseks. Palju aastaid on ta aktiivselt osalenud spordiseltsi Kalev töös, korraldanud Avo Talpase turniiri kreeka-rooma maadluses. Ilmar Taluste juhtimisel tegutsenud klubide kasvandikud on võistlustel alati häid tulemusi näidanud.

Kohtla-Järve volikogu valib linna aukodanikke 2005. aastast saati. Varem on aukodanikuks saanud insener Ivar Rooks, endine linna täitevkomitee esimees Roman Ðeremeta, arst Georgi Kamõnin, rahvatantsuõpetaja Eike Rõõmus, Valentina Trofimova, keda avalikkus teab Pühtitsa kloostri iguumenja Varvarana, ning Eesti Põlevkivi endine juht Ülo Tambet.

Kohtla-Järve linnavolikogu otsuse kohaselt võib linna aukodanikku valida kaks korda aastas: veebruaris Eesti iseseisvuspäeval ning juunis, kui Kohtla-Järve peab oma sünnipäeva. Aukodaniku tiitli kandidaadi võib esitada iga linlane, põhjendades oma seisukohta.

PÕHJARANNIK

Eelmine:
Järgmine: