13.01.2010
Auto-Moto

Illukal jahiti kestvuskrossi karikapunkte

Pühapäeval peeti Illuka krossirajal Eesti kestvuskrossi karikavõistluste etapp. Motoklubile Freedom Wheelers oli see esimene kord nii kõrgetasemelisi võistlusi korraldada, kirjutas Põhjarannik.

Alar Tasa pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=1198

“Rada oli päris raske. Mina ei leidnud kuidagi tasakaalu kiiruse ja ohutuse vahel. Kui punni põhja panin, hakkasid mehed, selg ees, vastu tulema ja siis kukkusin jälle ning kogu kättevõidetud edu sulas. Ma ei mäletagi, et oleks kunagi nii palju kukkunud,” ütles klassis MX1 kaheksandaks tulnud Riho Keerme. Selles klassis oli meie parimana viies Urmas Talli, kes ise Illuka raja ehituse eestvõtjana tundis kohalikke olusid vahest kõige paremini. Pisut väiksemas sooloklassis MX2 oli Juhan Arus meie võistlejaist parimana kümnes. Rõõmu tegi ka noorte 85kuubikuliste masinate klassis võistlev Christopher Talli, kes kõik konkurendid seljatas.

ATV 1000 klassis jäid Marek Peet ja Koit Komp meie parimatena kuuendaks. Sportlike quad´ide sõidus võidutses pärast kahetunnist võidusõitu Martin Toovis koos oma pikaajalise paarimehe Hando Palmiga.

Praegu on kalenderplaanis eeloleval sügisel Illukal järgmise suurema võistlusena kavas EMV kestvuskrossi etapp, kuid Freedom Wheelersi klubis on idanenud mõte korraldada samal rajal kevadel veel üks kross.

Korraldustoimkonna liige Hannes Arus ütles, et Illuka raja eripära on selles, et siin suviseid võistlusi pidada ei saa – pinnase tõttu ei suudaks me tagada raja mittetolmamist. Või siis ainult sel juhul, kui vihma tuleb nii palju, et Pühajõel võistlusi pidada ei saaks.

“Olemegi arutanud Jõhvi motoklubi rahvaga ideed, et kui nende korraldatav Pühajõe kross kipub suurte vihmade tõttu nurjuma, siis viime võistluse Illukale üle. Ärajäänud võistlus riivab maakonna au ja on pettumus kohalikule publikule. Kõikide klubide eesmärk on aga motoelu populariseerimine ja järelkasv, et motoelu siin kandis välja ei sureks,” rääkis Arus.

PEETER LILLEVÄLI,
Põhjarannik

Eelmine:
Järgmine: