22.05.2015
Kergejõustik

Illuka vald ootab jooksusõpru

Narva Energiajooksu eelproovina kutsutakse kõiki jooksuhuvilisi Ida-Virumaale 6. juunil, kui esmakordselt on kavas ümber Kuremäe kloostri jooks, millele registreerimine on tänasest avatud. Aga juba eeloleval esmaspäeval algab Pannjärve murdmaajooksu sari, kuhu eelregistreerimine lõpeb esmaspäeval kell 12. Kõik, kes osalevad kuuest võistlusest (ümber Kuremäe kloostri jooks ja Pannjärve jooksusari: 25.05, 22.06, 13.07, 3.08, 14.09) vähemalt viiel, saavad hooaja lõpus T-särgi!

Pannjärve krossijooksusarja esimese etapi ajakava
18.09 – kõndijate start
18.10 – tillujooks eelkooliealistele ilma ajavõtuta, lõpetajad saavad suu magusaks ja kleepsu
18.15 – ühisstardist 1 km lastejooks (2005+)
18.30 – eraldistardid, alguses 3 km ja siis 6 km jooksjad

Etapi info: https://sportiv.ee/index.php?2/14310

Samas on võimalik ka registreeruda 6. juunil toimuvale ümber Kuremäe kloostri jooksule on võimalik valida kahe distantsi, 3 ja 10 kilomeetri vahel, kusjuures start antakse mõlemale distantsile koos kell 11.05 ning mõlema distantsi jooksjate jaoks kulgeb sarnane trass selle momendini kuni 3 kilomeetri lõpus siirduvad lühema maa jooksjad finiðisse ja pikema maa jooksjad lähevad seitsmekilomeetrilisele ringile. Kolme kilomeetri trass on avatud ka kõndijatele.

„Rada on väga vaheldusrikas, joostakse nii metsa vahel kui ka maanteel. Võistlustrass on pidevate tõusude ja langustega, selline on ka üks pikale distantsile jääv asfaldisirge,“ sõnas jooksu korraldaja, spordiklubi Murakas eestvedaja Margit Ahu. Videot on võimalik vaadata ka Youtubest: https://www.youtube.com/watch?v=J8QugPFRKpQ

Jooksupäev algab kell 10.45 eelkooliealistele lastele mõeldud tillujooksuga, kelle jaoks on avatud mängutelk. Võistlus lõpeb autasustamisega, kus lisaks vanuseklasside parematele loositakse auhindu kõikide osavõtjate vahel. Pärast võistlust on kõik osalejad oodatud Kuremäelt kümnekonna kilomeetri kaugusel toimuvale Kurtna pargi päevale, mille peaesinejaks on Getter Jaani.

Ida-Virumaa jooksukalendris on kokku poolsada võistlust, neist neli – 6. juunil läbi viidav ümber Kuremäe kloostri jooks, 4. juulil toimuv Alajõe rääbisejooks, 22. augustil peetav Mäetaguse rahvajooks ja 20. septembril korraldatav Iisaku rahvajooks – kuuluvad Peipsi põhjakalda jooksusarja.

Lisainfot ümber Kuremäe kloostri jooksu ja Peipsi põhjakalda jooksusarja kohta saab Facebooki grupis „Jooksukalender“. Ümber Kloostri jooksu veebileht ja registreerimiskeskkond asub aadressil www.isetegime.eu/jooks/2015/I_kuremae. Võistlustele registreerida saab tänasest kuni 1. juunini. 

sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: