07.03.2009
Kergejõustik

Iljuðtðenko laeks jäi Torinos 1.85

Tänavu kahel korral Eesti naiste kõrgushüpperekordit uuendanud ja selle 1.93-ni viinud Anna Iljuðtðenko laeks täna Torinos, kergejõustiku sise EM-il jäi 1.85, mis andis 10.-11. koha jagamise.

Iljuðtðenko ületas oma algkõrguse 1.80 esimesel ja 1.85 teisel katsel, kuid lati kõrgusel 1.89 ajas kolmel korral maha.

Lõpuks pääses lõppvõistlusele üheksa sportlast, neist viimasena samuti 1.85 ületanud Ruth Beitia, ent hispaanlanna ületas selle esimesel katsel.

“Enne võistlust olin kindel, et ületan 1.89. Soojendusel sain 1.85st kergelt jagu,” kahetses Iljuðtðenko, kes ei suutnud keerulistest võistlusoludes – samaaegselt toimus risti-rästi neli ala – harjuda. “Kaugushüpe, sprint, teivas,” loetles ta Õhtulehele samaaegselt toimunud alasid, mille ajaks kõrgushüppe võistlus seisma pandi. “Olen lihtsalt nii väsinud. Istusin kokku areenil kaks tundi.”

Iljuðtðenko tunnistas, et tippvorm jäi hooaja algusesse, kui ta viis Eesti rekordi 1.93ni. “Vorm on kehvem kui siis. Soovisime hiilgevormi vahepeal alla suruda, et siis siin taas hea hoos olla, aga maha surumine õnnestus, tõstmine enam mitte,” analüüsis kõrgushüppaja, kes arvas, et saab tagasihoidliku soorituse eest treener Martin Kutmanilt riielda.

Delfi.ee/ohtuleht.ee

Eelmine:
Järgmine: