06.03.2015
Firmasisesed

Iisakus täna suur vastasseis

Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste esiliigas kohtuvad täna kell 19 Iisaku gümnaasiumi võimlas Iisaku Peetri Pizza ja Iisaku KK, mängus on pääs esiliiga poolfinaali. Nädalalõpul on teisigi huvitavaid korvpallilahinguid.

Enne põhiturniiri viimast kohtumist on mõlemad Iisaku meeskonnad saanud kuus võitu ja kaotanud vaid põhiturniiril endale juba esikoha kindlustanud Kohtla-Järve Elvaremi meeskonnale. Seega saab tänase mängu võitja põhiturniiril teise koha, mis kindlustab pääsu poolfinaali ning lisaks veel seal ka koduväljaku eelise. Tänase Iisaku kohtumise kaotaja peab põhiturniiril leppima kolmanda kohaga ning kohtuma veerandinaalis põhiturniiri lõpuks kuuenda koha saava meeskonnaga.

Täna õhtul on esiliigas kavas teinegi mäng, kus kell 19.45 on Maidlas vastamisi Askele IV ja Elvarem. Kui Elvaremi jaoks on see mäng oluline vaid “puhaste paberite” sälilitamiseks, siis endale samuti veerandfinaali koha taganud Askele IV tõstaks edu võitude-kaotuste saldo positiivseks.

Teatavasti on kohtadele 4.-8. põhiturniiril seis väga pingeline, sest nendel kohtadel asuvad meeskondadest kolm (Askele IV (pidamata 2 mängu), Kiviõli/Maidla (1) ja Mäetaguse SK (0)) on saanud 3 ning kaks (Toila I (1) ja Enteh (1)) 2 võitu. Samas on mõlemad Kiviõli regiooni meeskonnad endale koha play-offis kindlustanud.

Laupäeval ongi vastamisi Enteh ja Toila I, see mäng peetakse Kohtla-Järve spordihoones kell 14. Kui reedel Askele IV võitis, siis säilitab Toila võidu korral võimaluse pääseda kuue parema hulka ja tagada endale sellega koht veerandfinaalis. Kuika nii Toila kui ka Enteh jäävad 7.-9. koha mängudele, siis on see kohtumine neile oluline, sest kõik põhiturniiril kogutud punktid võetakse 7.-9. koha turniirile, kuhu on endale juba koha “kindlustanud” põhiturniiril kõik mängud kaotanud BC Karjamaa, kaasa.

Pärast sel nädalalõpul toimuvaid kohtumisi jääb põhiturniiril pidada veel üks kohtumine, kus vastamisi on Kiviõli/Maidla – Askele IV. Selle mängu võitja on kindlalt veerandfinaalis. 

Vaatame üle ka 4.-8. kohal asuvate meeskondade omavahelised mängud
Askele IV – Kiviõli/Maidla mäng tulekul
Askele IV – Mäetaguse SK 86:69
Askele IV – Toila I 88:78
Askele IV – Enteh 56:64

Kiviõli/Maidla – Mäetaguse SK 68:79
Kiviõli/Maidla – Toila I 97:59
Kiviõli/Maidla – Enteh 78:60

Mäetaguse SK – Toila I 57:58
Mäetaguse SK – Enteh 61:58

Toila – Enteh mäng tulekul

Askele IV – saab põhiturniiril 4. (võidab mõlemad allesjäänud mängud) või 5. (Elvaremiga mängu tulemusest hoolimata kaotab Kivõli/Maidlale) koha ja pääseb igal juhul play-off“i. Ka mõlema viimase mängu kaotamise korral mängitakse veerandfinaal kodusaalis, sest vastaseks tuleks sel juhul Kiviõli/Maidla.

Kiviõli/Maidla – pääseb igal juhul play-off“i, kuid lahtine on koht. Viimase mängu võitmise korral ollakse põhiturniiril 4. Kaotuse korral sõltub nende koht mängust Toila – Enteh. Kui võidab Toila, siis  lõppjärjestus on selline: 5. Kiviõli/Maidla (+27), 6. Mäetaguse SK (+10), 7. Toila I (-37), kui võidab Enteh, siis on 5. Mäetaguse SK (2-0), 6. Kiviõli/Maidla (1-1), 7. Enteh (0-2). Ehk Kiviõli/Maidlal võib põhiturniiri lõpetada 4., 5. või 6. kohaga.

Mäetaguse SK – Mäetaguse kahest edasipääsulootusest üks on  rajatud sellele, et Askele IV alistaks Elvaremi ja kaotaks Kiviõli/Maidlale ning Enteh alistaks Toila I. Siis oleks 6. Mäetaguse ja 7. Enteh. Teine edasipääsulootus on Mäetagusel siis kui Kivõli/Maidla viimase mängu kaotaks ja Enteh võidaks, siis oleks: 5. Mäetaguse SK (2-0), 6. Kiviõli/Maidla (1-1), 7. Enteh (0-2).
Mäetaguse ei pääse play-off”i juhul kui Askele IV ja Kiviõli/Maidla koguvad 4 võitu (Askele IV alistab Elvaremi, kuid kaotab Kiviõli/Maidlale) ja Toila I võidab Entehi ning samuti ei pääse Mäetaguse play-offi, kui Askele IV mõlemad mängud kaotab ja Enteh alistab Toila I ning ka siis kui Askele IV viimased mängud kaotab ja Toila võidab. Seega võib Mäetaguse lõpetada turniiri kohtadel 5., 6. või 7.

Toila I – pääseb play-off”i kahel juhul, esiteks kui võidetakse viimane mäng ning Askele IV ja Kiviõli/Maidla koguvad 4 võitu (ehk Askele IV alistab Elvaremi ja Kiviõli/Maidla alistab Askele IV); teiseks, kui võidetakse Entehit ja Askele IV mõlemad viimased mängud kaotab, siis on järjestus: 5. Askele IV, 6. Toila I, 7. Mäetaguse. Toila saab lõpetada põhiturniiri kohtadel 6. , 7. või 8.

Enteh – pääseb play-offi, kui võidetakse Toila I ja Askele IV mõlemad viimased mängud kaotab. Siis on kolmel meeskonnal võrdselt võite ja kohad järgnevad järgmisel: 5. Askele IV (+9), 6. Enteh (+5), 7. Mäetaguse (-14). Ka Entehi koht võib olla 6., 7. või 8.

Meistriliigas üks mäng

Meistriliigas on põhiturniiri lõpuni jäänud veel pidada neli mängu, neist üks peetakse sel pühapäeval, kui Maidlas on kell 15 vastamisi Kiviõli SK Askele – Kohtla-Järve Remeks, kel seni tabelis vastavalt 3 ja 2 võitu ning kolmas ja neljas koht.

Teises liigas käimas play-off

Teises ehk rahvaliigas on põhiturniir seljataga ning käimas on juba play-off, mille esimeses mängus ehk nn pronkspoolfinaalis alistas Illuka 78:58 Kohtla-Nõmme ja pääses pronksimängu ning Kohtla-Nõmme peab lepima 5.-6. koha kohtumisega.

Kohtla-Nõmme kohamängu vastane selgub laupäeval kell 12 Vokas algavas kohtumises, selleks saab vastasseisu Toila II – SK Intro võita.

Laupäeval kell 15 on Sillamäel vastamisi nn kuldpoolfinaalis Sillamäe gümnaasium – Voka sh veteranid. Selle mängu võitja mängib finaalis põhiturniiri võitnud Virumaa Politsei meeskonnga, mängu kaotaja peab leppima pronksimänguga, kus nende vastaseks on Illuka.

Liigade tabelid ja tulemused asuvad aadressil: http://www.basket.ee/et/regionaalsed-liigad

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: