15.02.2008
Firmasisesed

Iisakule kaotanud Remeks kohtub veerandfinaalis Toilaga

LIVING.ee Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistlustel reede õhtul võõrsil Iisaku korvpalliklubile 45:60 (31:37) kaotanud Kohtla-Järve Remeks sai veerandfinaaliks vastaseks Toila. Tänu võidule play-offi’ks palju soodsamasse tabelipoolde pääsenud Iisaku KK lõplik käekäik sõltub pühapäeval Kohtla-Järvel toimuvast kohtumisest KK Hito – KK Narva.

Pildid: http://pildid.sportiv.ee/thumbnails.php?album=316

Viie minutiga Remeksi vastu 13:3 ette läinud Iisaku KK ei andnud külalistele võimalust ette minna kordagi, väikseim vahe oli teise veerandaja alguses – 19:18 ja korraks oli tablool viikki – 24:24, kuid poolaja võitis Iisaku 37:31 ja kui teise poolaja alguses olid kohtlajätrvelased viis minutit punktipaastulläks vahe kümnepunktiliseks 41:31 ja seejärel kolme minutiga 15punktiliseks – 48:38. Viimaseks vaheajaks oli seis 48:38. 4. veerandaega alustas Remeks taaskehvalt ning kui mängida jäi veidi rohkem kui viis minutit, olid tablool edunumbrid 58:40. Erinevalt esimesest mängust, kus vähem kui minutiga suutis Iisaku eduseisust 94:90 kaoitada mängu 94:100, seekord Remeksil mängu päästa ei õnnestunud. Lõppseis 60:45 tähendas selle hooaja meistriliiga punktivaesemat mängu, senist “rekordit” hoidis 118 punktiga hooaja avamäng Toila – Remeks.

Iisaku KK võit tähendas seda, et Iisakul jääb võimalus pääseda otse poolfinaali, selleks peab endale juba varakult põhiturniiri võidu kindlustanud KK Hito pühapäeval kodusaalis alistama tiitlikaitsja KK Narva. Kui võidab kohtumise Narva on nemad ka koos Hitoga esimeses ringis vabad ning Iisaku läheb veerandfinaalis kokku põhiturniiril kuuenda koha saanud Mäetagusega ning KK Narva ootaks sellest paarist endale poolfinaalvastast. Igal juhul on selles tabelipooles eelisolukorras Iisaku KK, kel nii Mäetaguse kui ka KK Narvaga jäi põhiturniiril seis 2:0. Seega oli just Iisaku jaoks tänane mäng ülioluline, sest kaotuse korral oleks nad langenud tabelis neljandaks ja ühtlasi tabelipoolde, kus nad oleks veerandfinaalis kohtunud Toilaga (põhiturniiril mängiti 1:1) ja edu korraloleks neid poolfinaalis oodanud Hito (0:2).

Teine veerandfinaalpaar on selge, seal on vastamisi  Remeks ja Toila, kusjuures Remeks alustab seeriat 2:0 eduseisult, võttes põhiturniirilt kaasa võidud 69:49 ja 73:63. Seega peab Toila poolfinaalipääsuks alistama Remeksi kolmel korral. Veerandfinaali Toila – Remeks võitja kohtub poolfinaalis põhiturniiri võitja KK Hitoga, kel mõlema potentsiaalse vastasega on samuti põhiturniiri seis 2:0.

Põhiturniir lõpeb esmaspäeval, 18. veebruaril. Allesjäänud üheksa mängu jaotuvad niimoodi – laupäeval kaks mängu Maidlas, pühapäeval kolm mängu Maidlas, üks Vokas ja üks Kohtla-Järvel ning esmaspäeval mäng Kohtla-Järvel ja Jõhvis.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: