22.01.2012
Firmasisesed

Iisaku üllatas Askelet

Iisaku korvpallimeeskond tekitas Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste meistriliigasse veelgi põnevust juurde, sest pühapäeval alistati võõrsil liider Askele 77:74.

Enne kohtumist eelviimasel, kuuendal kohal olnud Iisaku võitis avapoolaja 46:33 ja suurendas kolmandal veerandil hea visketabavuse toel vahe juba 21 punktile – 58:37. Väljakuperemehed suutsid veerandaja lõpuks vahet veidi vähendada, kuid Iisaku juhtis neljanda veerandaja alustuseks ikkagi veel 10 punktiga – 61:51.

Viimase veerandi neljandal minutil seadsid kiviõlilased tabloole viigi 64:64, kuid ette nad ei saanud. Viimane minut algas seisul 72:70 ja kuigi Iisaku suutis viimasel minutil mööda visata viis vabaviset läks võit siiski lõunaosariiki, seda tulemuasega 77:74.

Askele on 6 võidu ja 2 kaotusega siiski meistriliiga liider. Ühe mängu vähem pidanud tiitlikaitsja KK HITO on 5 võidu ja 2 kaotusega teine. 5 võitu ja 3 kaotust on Remeksil ja Toilal. Iisaku jagab Narvaga 5.-6. kohta, mõlemal on 3 võitu ja 5 kaotust. Tabeli lõpus olev BC Viru Bakset on kaotanud kõik 7 senipeetud mängu.

Maidlas peeti pühapäeval ka kaks esiliiga kohtumist, kus esimeses juhtis Mäetaguse SK veel kolmanda veerandi keskel Kiviõli/MAidla vastu 50:48, kuid vaid viie mehega mängul olnud mäetaguselaste jaks siis rauges ja lõpuks sai Kiviõli/Maidla 84:74 võidu.

Põnev oli päeva viimane mäng, kus Sillamäe Kalev alistas Askele IV lisaajal 86:81. Avapoolaja 41:31 võitnud kodumeeskond oli kümne punktiga ees ka viimase veerandi esimesel minutil (64:54) ja kaheksa punkti (77:69) oli vahet veel eelviimase minuti alguses. Siis aga alustasid külalised tagaajamist, mille tulemusena oli neil 3 sekundit enne lõppu võimalik vabavisetest viigistada, kuid mõlemad visked läksid mööda, lauapall aga kukkus sillamäelasele, kellele kodumeeskond tegi rumala vea. Ja lõpusekundil saadud vea eest teenitud vabavisetel külalised ei eksinud ning normaalaeg lõppes 77:77. Lisaajal läks kodumeeskond küll 81:78 ette, kuid külalised olid lõpus kindlamad ja võitsid 86:81.

Kahjuks jäi pühapäeval pidamata Kohtla-Järvele planeeritud esiliiga mäng, kuna maadlusvõistlus venis planeeritust pikemaks.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: