01.04.2016
Kergejõustik

Iisaku gümnaasium lülitas maratoni koolikavva

Iisaku Gümnaasium koostöös Ida-Virumaa Spordiliiduga on ettevalmistanud õppekava täienduse, kus kehalise-kasvatuse õppesisuks saab olema ka staadionimaratoni läbimine.

Iisaku valla 2015. aasta sündmuseks nimetati II staadionimaraton, mis toimus Iisaku staadionil 21.-22.juulil. Kasutades ära kooli väga häid suhteid Ida-Virumaa Spordiliiduga, on jõutud spordiliidu esindaja Rene Kundlaga kokkuleppele, et ta on valmis jagama kogemusi, kuidas suurendada õpilastes liikumisharjumusi ning teha ettevalmistusi pikamaajooksuks.

Iisaku Gümnaasiumi direktori Anneli Bogensi sõnul on Iisaku Gümnaasium pikka aega otsinud ideed, kuidas meelitada ümberkaudsetest valdadest õpilasi oma kooli õppima. Kõik teavad, et jooksukuulsus Enn Sellik on pärit Iisakust. Staadionimaraton kooli õppekavas on kindlasti trump, mis võiks tulevastele Enn Sellikutele huvi pakkuda.

Staadionimaratoni peakorraldaja Rene Kundla: „Staadionimaratoni kooli õppekavasse lülitamine on väga oluline samm laste liikumisharrastuse kujundamisel. Staadionimaratoni näol on õppeainesiseselt võimalik valida, milline maratonivorm kellele sobib: õhtumaraton, öömaraton või hommikumaraton. Kui laps ei ole nii heas vormis, siis tema eest võib maratoni kas osaliselt või täielikult läbida ka lapsevanem või muu lähisugulane.“

Rene Kundla lisas, et staadionimaraton on hea viis ka õppeainete lõimimiseks. Kuna maratonijooks on suvel ja kestab pikalt, siis võib sel ajal läbida kõik talvel puudutud ainetunnid, kes soovib, võib ka sügiseks ette õppida. Kellel rohkem puudumisi või tegemata õppimisi, nende jaoks on tänavu esmakordselt toimuv 24 tunni jooks.

Kooliõpilastele alates 5. klassist toimub staadionimaratoni esimene testjooks 31.aprillil 2016.a kell 18.00 Iisaku staadionil. Eraldi katsed on lastevanematele, kes soovivad pikamaajooksu lapse eest ise läbida. Pealtvaatajad on staadionile oodatud kell 16.30.

Lisainformatsioon:
Anneli Bogens
Iisaku Gümnaasium
E-post: direktor@iisaku.edu.ee
Tel: 337 7900
www.iisaku.edu.ee

Eelmine:
Järgmine: