27.08.2006
Sõudmine

Igor Kuzmin MMil pronksil

Eesti paarisaeruline neljapaat sai MM-võistlustel teist aastat järjest pronksmedali. Nii eelsõidus kui poolfinaalis parimat aega näidanud narvalane Igor Kuzmin koos pärnakate Andrei Jämsä, Tõnu Endreksoni ja Allar Rajaga pidid Londoni lähistel Etonis tugevas taganttuules tunnistama tiitlikaitsja Poola ja Ateena olümpia pronksimeeskonna Ukraina paremust.

Jämsä ja Endrekson kuulusid meeskonda ka aasta tagasi Jaapanis, Kuzmin ja Raja asendasid tänavuses nelikus Leonid Gulovit ja Jüri Jaansonit.

Finaalsõitu alustas kõige teravamalt Ukraina, juhtides 500 m läbimise järel Venemaa, Poola ja Eesti ees. Poolel maal oli liidriks tõusnud poolakad, üle sekundi kaotasid venelased, kellest omakorda 0,66 sekundiga jäi maha meie paat. Pool kilomeetrit enne lõppu juhtis endiselt kindlalt Poola, teiseks oli tõusnud Ukraina, kolmandana jätkas Eesti ja neljandana Venemaa. Viimased kolm sõudsid seejuures ühe sekundi sees.

Poola suutis liidrikohta lõpuni säilitada ja ületas lõpuliini 5.38,99-ga. Viimasel paarisajal meetril veel kiirendanud Ukraina oli 5.40,47-ga teine ja Eesti 5.41,23-ga kolmas. Neljanda koha sai Sydney olümpial võidutsenud Itaalia 5.42,66, viienda tänavuses MK-sarjas kaks etappi võitnud Tðehhimaa 5.46,61 ja kuuenda lõpuks väsinud Ateena olümpiavõitja Venemaa 4.46,70-ga.

MM-võistluste viimase finaali, prestiiþika meeste kaheksapaatide võistluse võitis Saksamaa 5.21,85-ga, järgnesid Itaalia 5.23,29 ja USA 5.24,14-ga. 

Sportiv.ee/Sportnet.ee

Eelmine:
Järgmine: