26.12.2006

Igor Kuzmin kuulus Eesti parimasse võistkonda

Igor Kuzmin koos kolme samuti sõudmise maailmameistrivõistlustel pronksi saanud pärnakaga kuulutati teisipäeval Estonia kontserdisaalis 2006. aasta Eesti parimaks võistkonnaks.

Sõudmise neljapaat Tõnu Endrekson/Andrei Jämsa/Igor Kuzmin/Allar Raja saavutasid kokkuvõttes 8 punktiga esikoha (alaliidud ja ajakirjanikud andsid neile esimese ja rahvas teise koha), teised olid kokkuvõttes rallimehed Urmo Aava/Kuldar Sikk ja kolmanda koha sai Tallinna FC Levadia jalgpallimeeskond.

Kolmes ülejäänud pingereas olid Eestis 2006. aasta parimad suusatajad, meestest Andrus Veerpalu, naistest Kristina Ðmigun ja treeneritest Anatoli Ðmigun.

Igor Kuzmin valiti teatavasti 2006. aasta parimaks sportlaseks ka Ida-Virumaal ja Narvas.

Eesti paremaid on valitud aastast 1955. ja Ida-Virumaa sportlased on individuaalarvestuses olnud parimad kahel korral, 1966. aastal valiti parimaks Mart Vilt, kusjuures see oli viimane aasta kui paremaid valiti ühises pingereas. 1991. aasta parima naissportlase tiitel kuulus Kristina Nurgale. (Ida-Virumaal sünidnud sportlastest on parimaks valitud ka Paul Keres – 1959 ja 1962).

Kahel aastal on olnud parima võistkonna koosseisus Leonid Gulov, kes 2004. aastal valiti parimaks koos Tõnu Endreksoniga ja eelmisel aastal kuulus ta Eesti paarisaerulisse neljapaati, mis sel aastal tegi läbi muudatustekuuri.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: