04.03.2017

Idavirulased võistlevad Valgas Eestimaa talimängudel

Valgas toimuvatel Eestimaa talimängudel on laupäeval kavas teine võistluspäev. Siia uudisesse lisame jooksvalt alade kaupa Ida-Virumaa esindajate tulemused. Edukaim ala on seni olnud jäähoki, kus Ida-Virumaa savautas teise koha.

Jäähoki

Kuna looduslik jää sulas Valgas ära, siis jäähoki finaalturniir peeti nelja meeskonna vahel Viljandi jäähallis. Turniir algas Ida-Virumaale reedel küll kehvasti, sest kaotati 0:9 Tartumaale, kes lõpuks ka esikoha sai. Laupäeval alistas Ida-Virumaa Viljandimaa 14:1 ja 2.-3. koha mänguks kujunenud kohtumises piisas Ida-Virumaale Harjumaa vastu ka 3:3 viigist, sest parem väravate vahe andis hõbemedalid Ida-Virumaale.

Mäesuusatamine

Väike-Munamäe suusakeskus oli reedel lumelaudurite pärast, laupäeval jagasid medaleid mäesuusatajad. Kui lumelaudurid tõid Ida-Virumaale kaks medalit, siis 15 mäel käinud Ida-Virumaa mäesuusatajast jõudis ainsana omas vanuseklassis esikümnesse Jõhvi esindaja Katrin Rõõmus, kes klassis N35 oli kuues.

Mäesuusatamises (suusatamine + lumelaud) sai maakondadest Ida-Virumaa 5. koha, linnadest oli Kiviõli 3. ja Jõhvi (saab vallasisese linnana võistelda linnade arvestuses) 8., valdadest oli Iisaku 12. ja Mäetaguse 13.

Murdmaasuusatamine

Kui reedel oli kavas teatesõit, kus Ida-Virumaale tõi Toila kolmik M14 klassis hõbeda, siis laupäevases vabatehnika eraldistardist individuaalvõistlusel rajal käinud poolesajast idavirulasest kahjuks keegi kolme parema hulka ei jõudnud.

Kümne parema hulka jõudud idavirulased: N18 4. Helin Müüdla (Jõhvi), M14 4. Stiver Pulk, 5. Ragnar Krauvärk (mõlemad Toila), M60 7. Enn Kiiver (Jõhvi), M50 8. Sergei Borissov (Kiviõli), N16 10. Pia Kivil (Jõhvi).

Kahe päeva kokkuvõttes sai Ida-Virumaa maakondadest 8. koha. Linnadest oli Jõhvi neljas ja Kiviõli seitsmes. Valdadest sai Iisaku 16.,Toila 21. ja Mäetaguse 22. koha.

Motokross

Sisekrossirajal Adrenalin Arena toimunud võistlusel oli ainus Ida-Virumaa esindaja Rein Viiol, kes MX hobby-klassis sai 30 osaleja seas 14. koha. Maakondlikus arvestuses saadi ühe mehega üheksas koht.

Jahilaskmine

Harjutuses VJM-4 sai maakondade arvestuses Ida-Virumaa trio 7. koha. Individuaalselt parimana sai meeste klassis Andres Tooming neljanda koha.

Mälumäng

Ida-Virumaa mälumänguvõistkond sai üldkokkuvõttes 11. koha, kuid kuna maakonnad võistid panna välja kuni kaks võistkonda, siis punktitabelisse saadi 9. koha punktid.

Meeste korvpall

Valdade finaalturniirile pääsesid Ida-Virumaalt Iisaku ja Toila, kes said vastavalt 8. ja 14. kohta.

Linnadest sai Jõhvi alagrupis kahe võidu ja ühe kaotusega 2. koha ning 5.-8. koha turniiril saadi veel kaks võitu ning tasuks 5. koht.

Kabe

Linnade kabeturniiril ainsana Ida-Virumaad esindanud Kiviõli pidi leppima viimase, kaheksanda kohaga.

Valdade kabeturniir peetakse kaks päeva, Ida-Virumaad esindav Iisaku on avapäeva järel 12 võistkonna seas 10., täna peeti seitse ja homme on kavas veel neli vooru.

Male

Linnade turniiril pidasid viieliikmelised võistkonnad avapäeval seitse vooru, pühapäeval on kavas viimased neli vooru. Avapäeva järel on Jõhvi teisel kohal. Liidrikohal on Tartu 30,5 punktiga, Jõhvil on punkte 28, kolmandal kohal on 22 punktiga Saue, keda Jõhvi võitis 4:1. Jõhvi ja Tartu pole omavahel veel kohtunud. Kiviõlil on punkte 17,5 ja avapäeva järel jagatakse Põlvaga 6.-7. kohta.

Vallade turniiril on kavas kümme vooru, millest avapäeval peeti kuus. 14 valla seas ainsana Ida-Virumaad esindav Mäetaguse on 14 võistkonna seas kuue vooru järel 14,5 punktiga 7. kohal, kuid pronksikohal olev võistkond on vaid kolme punkti kaugusel. Kindel liider on Tartu vald 24,5 punktiga.

Lauatennis

Kui reedel linnade turniiril idavirulased esindatud ei olnud, siis laupäeval võistlesid vallad ning Aseri sai 4. (esikolmik 1. Harku, 2. Viru-Nigula, 3. Tartu) ja Mäetaguse 21. koha. Kahe päeva turniiride tulemuste kokkuvõttes sai Ida-Virumaa lauatennises kaheksanda koha.

Suusahüpped, naiste korvpall ja Kreeka-Rooma maadlus – idavirulasi ei osalenud.

Tulemused: http://www.joud.ee/est/g79s3968

Reedene uudis: https://sportiv.ee/index.php?2/16261

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: