23.10.2014
Firmasisesed

Idavirulased sihivad kohta esiliigas

Käesaoleval sajandil esmakordselt ei ole sel hooajal Ida-Virumaa meeskonnad esindatud Eesti korvpallimeistrivõistlustel ei meistri- ega ka esiliigas. Neli Ida-Virumaa meeskonda alustas teist liigat, mille edukamad jõuavad tulevaks hooajaks esiliigasse.

Meistriliigas on sel hooajal 9 ja esiliigas 14 meeskonda. Teist liigat alustas sel hooajal 27 meeskonda, kes esimesel etapil on jagatud nelja alagruppi, A-alagruppi kuulub 9 Harjumaa ja Tallinna meeskonda, ülejäänud kolmes alagrupis on igaühes kuus meeskonda. A-alagrupis mängitakse avaetapil kaks ringi ja teistes kolm ringi.

Ülevaate alustamiseks oleks mõistlik vaadata, kuidas on jagunenud mehed, kes eelmisel hooajal mängisid KK HITO eest Eesti meistriliigas.

Jätkavad meistriliigas
Siim-Markus Post – Audentese SG/Noortekoondis (ja esiliigas Audentese SG/Noortekoondis II)
Siim Laur – Rakvere Tarvas koos Sander Saarega
Jalmar Joosep Saar – TLÜ/Kalevis (ja esiliigas TLÜ/Kalev II)
(meistriliigas veel idavirulastest Reinar Hallik – BC Kalev/Cramo, Kristjan Makke – TTÜ KK)

Mängib esiliigas
Tõnis Uueküla – Tamsalu Los Toros (seal idavirulastest ka Aivar Alumets)
(esiliigas veel idavirulastest Anton Batanov – Balteco; Arkko Pakkas – Betoonimeister/Tskk/Nord; Peep Belbaum – TLÜ/Kalev II (mängiv treener); Jano Kunts – TÜ/Rock II)

Mängivad teises liigas
Jarko Kool, Edvard Trumm, Erik Raud, Georg Tambre – KK HITO/Jõhvi
Markus Laanemets, Andrus Lehismets, Mario Kirsimaa, Rasmus Luud – Noto Outlet/Toila
Urmet Roosimägi – EMÜ spordiklubi
Janek Veedla – Postimees/Soov.ee

Meeskondadel peetud 2-3 mängu

Virumaa ehk B-alagrupis on meeskonnda pidanud 15st mängust 2-3 kohtumist. Täiseduga on alistanud Noto Outlet/Toila, kes avavoorus alistas kodus KK HITO/Jõhvi 105:84 ja teises voorus oli Narvas parem sealsest meeskonnast 89:44.

Kaks võitu on kirjas ka Sillamäe/Molycorpil, kes kodus on võitnud Narvat 65:60 ja Virumaa Pallimängude Kooli 63:54, kuid võõrsil on kaotatud BC Tarvas/Rakvere SK meeskonnale 70:91.

Kolm mängu on lisaks Sillamäele jõudnud pidada ka Virumaa PK, kes on kaotanud lisaks Sillamäele ka HITO/Jõhvile, seda võõrsil 54:80, samas on nad Lääne-Virumaa vastasseisus alistanud BC Tarvas/Rakvere SK 72:63.

KK HITO/Jõhvil ja BC Rakvere Tarvas/Rakvere SK meeskonnal on seega tabelis üks võit ja üks kaotus ning Narva on kaotanud mõlemad senipeetud kohtumised.

Sel nädalal on reedel Rakveres Rahu hallis kell 18.30 vastamisi BC Tarvas/Rakvere SK – Narva ja Jõhvi spordihallis kohtuvad kell 20.30 KK HITO/Jõhvi – Sillamäe/Molycorp. Pühapäeval kell 14 mängivad Narva Energia SK võimlas Narva – KK HITO/Jõhvi.

Esimese etapi esimene ring peaks lõppema 7. novembril, teine ring peaks läbi saama 16. jaanuariks ja viimane, kolmas ring 27. veebruariks.

Seejärel jagunevad meeskonnad play-offis gruppidesse. Iga alagrupi kolm paremat alustavad selgitama kohti 1.-12., kusjuures aravringis on alagruppide võitjad vabad ehk pääsevad otse kaheksa parema hulka. Lisaks selgitavad alagruppide 4.-5. koha meeskonnad üldkohad 13.-20.

Nelja parema meeskonna osavõtul toimuv teise liiga finaalturniir peetakse järgmise aasta 10.-11. aprillil. Liiga paremad saavad võimaluse jõuda tulevaks hooajaks aste kõrgemale.

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: