06.07.2010
Petank

Idavirulased päästsid Eesti au

Tallinnas peetaval 2. töölisspordi maailmamängudel olid petangis Eesti edukaimad idavirulased.

8 naist mängisid üksikmängu ning Eesti edukaimana oli Rutt Voldek teine, kaotades finaalis belglasele Micheline Balhandile 9:13. Põhiturniiril 6 võidu ja 1 kaotusega teise koha saanud Voldek nentis, et finaali kaotus oli oma lohakus, sest põhiturniiril oli ta sama belglast võitnud koguni 13:1. Kolmas ja neljas koht kuulusid Tallinna Kalevi esindajatele, põhiturniiri võitnud Eve Oidsalule ja Riina Heinale..

Naiste B-turniiri võit ehk viies koht tuli samuti Ida-Virumaale, selle sai Sirje Viljaste, kes avapäeval oli Voldekule kaotanud “Ida-Virumaa finaalis” 13:9, kuid lõpuks jõudis ka Viljaste auhinnalisele kohale. Lisaks Eestile ja Belgiale osalesid naiste turniiril ka soomlased.

Mehed mängisid paarismängu ning 19 paari seas suutis viiest Eesti esindustest end veerandfinaali mängida vaid Ivar Viljaste/Mait Metsla, kes veerandfinaalis alistasid Soome I 13:6, kuid esikolmikusse end mängida ei suudetud. Ettepoole jäid Prantsusmaa I, Belgia III ja Prantsusmaa III. Põhiturniiril said Viljaste/Metsla 5 võidu ja 3 kaotusega omas alagrupis kolmanda koha. Meeste turniiril osales lisaks viiele Eesti paarile, seitse paari Soomest, kolm Belgiast, kolm Prantsusmaalt, üks Türgist

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: