14.06.2010
Jalgrattasport

Idavirulased lähevad Saaremaa velotuurile

53. korda peetaval Saaremaa velotuuril jahivad tänavu esikohta mitmed Eesti nimekad rattamehed. Üldvõitu lähevad püüdma Kalle Kriit, Tanel Kangert, Erki Pütsep, Jaan Kirsipuu, Mart Ojavee, Rene Mandri, Sander Maasing jt.
Tiitlikaitsjana on kohal ka belglane Ludovic Capelle, kes esindab taaskord Spordiklubi CFC värve ehk sõidab samas meeskonnas Kirsipuu ja Ojaveega. Kohal on ka idavirulased.

Viiel aastal järjest meeskondlikult Saaremaa velotuuri võitnud CFC-le on tänavu vastu panna aga väga kõva konkurent CC Superior/Hansabuss meeskonna näol. Pütsepa ja Kangerti kõrval kuuluvad spetsiaalselt Saaremaa tuuriks kokku pandud meeskonda Alo Jakin, Markku Ainsalu, Caspar Austa jt. Väga kõva on ka Eesti koondise nime all sõitev meeskond, kus liidriteks on Kalle Kriit, Rene Mandri ja Sander Maasing. 

Kuueteiskümne meeskonna hulgas stardib ka Jõhvi Investment Agency  meeskond koosseisus Allar Karu, Riivo Schumann, Peep Kivil, Paul Nestor ja kuna maastikukallakuga sõitjad peavad osalema tuuri ajal toimuval Elion cupil Otepääl siis võeti võiskonda juurde tugev Pärnu mees Janar Jermakov ning lisaks temale veel Riko Räim Saaremaalt, Egert Kivistik ja Carl Heinrich Pruun. Jõhvi meeskonnal kokkuvõttes selliste vastastega erilisi ðansse pole, aga kindlasti üritatakse head tulemust mõnel etapil.

Ida-Virumaalt pärit sportlastest on suutnud Saaremaa Velotuuri võita Allan Kivil 1965. ja Ilmar Mesi 1968. aastal. Viimati sõitsid meie klubi sportlased seda võidusõitu 2008. aastal kui Vooremaa Centrumi meeskonna koosseisus sai Peep Kivil 25. koha ja Tauri Selder jättis tookord tuuri pooleli.

Baltikumi pikima traditsiooniga 580km pikkune mitmepäevasõit algab 15.juunil Tartumaal, Kõrvekülas, eraldistardiga ning lõpeb 19 juunil Kuressaares.

Info: http://www.saaremaavelotuur.ee/

JRK

Eelmine:
Järgmine: