06.01.2010
Firmasisesed

Idavirulased kindlustasid Eestile üle aastate taas esikoha

Kuuendat aastat Tallinnas toimunud noortekoondiste Läänemere korvpallikarikaturniiri võitis poiste U16 vanuseklassis Eesti, kelle kapten, Kiviõlist pärit Sander Saare valiti selle vanuseklassi turniiri parimaks mängijaks. Lisaks Saarele aitasid Eestil turniirivõitu vormistada veel kaks KK Hito/Askele treeneri Priit Sternofi õpilast, kohtlajärvelased Aleksis Anijärv ja Georg Tambre. Teise koha saanud U16 tüdrukute koondise parimaks valiti narvalane Ksenia Zahharenkova.

Pildid: http://pildid.sportiv.ee/index.php?cat=66

Poiste U16 (s. 1994. a ja hiljem) saavutatud esikoht oli kuuendat korda toimunud turniiril Eestile läbi aegade alles neljandaks vanuseklassi võiduks (mängitakse kahes poiste ja kahes tüdrukute vanuseklassis), kusjuures eelmisel kolmel aastal ei olnud Eesti esikoha üle rõõmu maitsta saanud. Viimati sai esikoha U18 poiste koondis 2006. aastal. Aasta varem esimesel turniiril olid Eestil edukad U16 tüdrukute ja U18 poiste koondis.

Eesti U16 noortekoondise tagamängijal Sander Saarel ei jäänud palju puudu ka antikangelase rolli tõusmisest, sest turniiri avapäeval mängus Rootsiga viskas Saare mängu lõpus kahepunktilises eduseisus mööda kaks vabaviset. Õnneks ka rootslased viimasel rünnakul eksisid ja nii sai Eesti alustuseks tabelisse 77:75 võidu. Ligi 32 minutit mänguaega saanud Saarelt selles kohtumises 6 punkti, Anijärv viskas 11 punkti ning Tambre aktivasse jäi 2 lauapalli, 1 resultatiivne sööt ja koondise ainus viske blokeerimine.

Turniiri teisel päeval näitas Eesti uimast mängu avapäeval Lätile kaotanud Soome vastu ning põhjanaabritele jäädi alla 64:77. Idavirulastest oli selles mängus parim 7 punkti visanud ja 7 lauapalli saanud Tambre, Anijärv viskas 7 punkti ja võttis 2 lauapalli, Saare piirdus vaid 2 punktiga, saades küll 5 lauapalli. Kuna teisel päeval Rootsi alistas Läti oli enne viimast päeva kõikidel üks võit ja üks kaotus.

Teisipäevases U16 poiste avamäng kulges sobivalt Eestile, sest Rootsi alistas Soome eakaaslased 70:54. See tähendas, et Eesti vajas viimases mängus turniiril esimeseks kerkimiseks Läti vastu võitu, vastasel juhul oleks Eesti olnud tabelis koguni viimane, neljas. Eesti läkski Läti vastu isuga mängima, poolaeg võideti 29:21 ja eriti edukalt kulges kolmas veerand, mille lõppedes olid tablool Eesti edunumbrid 61:38, kusjuures edus väga suur osakaal oli just sel ajal platsil olnud Hito tandemil Saare-Anijärv. Lõpuks olidki idavirulased Eesti selle kohtumise resultatiivsemad 13 punktiga. Saare statistikarealt väärib lisaks märkimist 7 vaheltlõiget ehk samapalju kui kogu Lätil kokku. Kuna Eesti võistkonnas oli mängijaid turniiriks registreeritud rohkem kui ühe mängu piirmäär 12, siis pidi Georg Tambre turniiri kolmandat mängu vaatama erariietes.

Koondises ka kaks Narva neidu

Kui kolmanda koha saanud poiste U18 (s, 1992. a ja hiljem) klassis koondises idavirulasi ei olnud, siis Narva neiud mahtusid koondisesse nii U18 kui ka U16 vanuseklassis.

U18 koondises kuulus kaotusemängus Soome ja võidumängus Lätiga Eesti rivistusse Ksenia Vilde, kes aga mänguaega kahjuks ei saanud.

Küll oli aga oma naiskonna põhitegija U16 naiskonnas Eesti parimaks valitud Ksenia Zahharenkova, kes kolme mänguga viskas keskmiselt 6,67 punkti ja võttis keskmiselt 9 lauapalli. Avapäeval alistas Eesti Rootsi 72:49, selles mängus Zahharenkovalt 6 punkti ja 7 lauapalli, teisel päeval kaotati Soomele 51:58 (Zahharenkovalt 12 punkti ja 14 lauapalli) ja viimasel päeval jäädi alla Lätile 52:87 (Zahharenkovalt 2 punkti ja 6 lauapalli). Kuna täiseduga lõpetanud Läti järel kogusid kolm naiskonda võrdselt 1 võidu, siis lisanäitajad andisid teise koha Eestile.

Võistluse erileht: http://bsbc.basket.ee/

Sportiv.ee

Eelmine:
Järgmine: